SPEKTAKL U BRESTOVCU: Crvena zvezda sigurno nije očekivala ovakav duel! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.05.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo plen ostaje domaćinu!

SPEKTAKL U BRESTOVCU: Crvena zvezda sigurno nije očekivala ovakav duel! (VIDEO)

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

U okviru 24. kola PFL-a Pančevo ekipa Budućnosti iz Banatskog Brestovca ugostila je sastav Crvene zvezde iz Pavliša. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije (28 osvojenih bodova), dok su gosti bili na četvrtom mestu u ligi, sa 20 bodova više.

Republika

Ispratila je "Plava Garda" i ovaj meč sa tribina, organizovano navijanje od strane domaćih simpatizera povelo je fudbalere Budućnosti ka odličnoj partiji koju su pružili danas protiv crveno-belih iz Pavliša. 

Igralo se jako tvrdo od samog starta, bez ozbiljnijih prilika uz par polu-šansi na obe strane terena, za golove se čekao sam finiš prvog dela igre. Na isteku 42. minuta čudesnim udarcem u gornji ugao gola mladi Uroš Stefanović doveo je Budućnost u vođstvo, 1:0. 

Samo dva minuta nakon vođstva, golman Milutinović obara protivničkog igrača u kaznenom prostoru, penal za goste. Siguran sa bele tačke bio je Dejan Lazarević, 1:1 nakon prvih 45 minuta igre. 

Nastavljaju ofanzivu na startu drugog dela domaći, nakon prodora po desnom boku i utrčavanja u kazneni prostor rivala, sudija Jajić dosuđuje novi penal, ovoga puta u korist domaćina. Marko Stanojković siguran, 2:1, Budućnost ponovo vodi u 49. minutu. 

 

 

Gosti vide da je "vrag odneo šalu", kreću dosta organizovanije da napadaju rivala, stvaraju šanse ali se u par navrata istakao golman Milutinović odličnim odbranama. Iskoristio je rival pad koncentracije u redovima Budućnosti, Lazarević svojim drugim pogotkom vraća utakmicu na početak u 77. minutu, 2:2.

Tada gosti kreću u totalnu ofanzivu, i zaista je neverovatno šta je sve Dušan Milutinović uspeo da spreči da završi u njegovoj mreži. Kada su svi naleti rivala prošli, Budućnost se oslobodila pritiska, zaigrala je ofanzivnije i to se isplatilo.

Gostujući igrač na isteku 92. minuta igra rukom na nekih 25 metara, slobodan udarac za Budućnost. Odličan šut uputio je Stanojković, međutim okvir gola se isprečio da isti završi u mreži, na loptu natrčava Nikola Vranić, 3:2 za domaćina, euforija oduševljenja na tribinama. 

Budućnost (Banatski Brestovac) - Crvena zvezda (Pavliš) 3:2 (1:1)

Budućnost: Milutinović, Stanišić, N. Stanojković (od 57' Marković), Ma. Stanojković, Popović, Brajović, Vranić, Jovanović, Stefanović (od 88' Tadić), Uskoković (od 46' Mi. Stanojković), Ramović

Crvena zvezda: KIkoš, Kerkez, Samardžija, Pomorišac, Bobić, Radak (od 46' Jovanović), Lazarević, Trnjanac, Vukomanović, Ratković (od 28' Pucar (od 54' Erdeji), Kračunjel 

Ovim trijumfom Budućnost je napravila veliki korak u borbi za opstanak u ligi, dok su gosti sada u bodovnom zaostataku za vodećim timovima, pa će borba za sam vrh tabele biti dosta teža u finišu prvenstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading