VAŽNI SASTANCI U KINI! Tanasković: Školski sport je postao prepoznatljiv i bez njega se ne može!

Autor:

Sport

21.05.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko Vlada odobri, Srbija domaćin Školarijade 2025, kaže jedan od članova borda ISF Željko Tanasković.

VAŽNI SASTANCI U KINI! Tanasković:  Školski sport je postao prepoznatljiv i bez njega se ne može!

Foto: ISF

U kineskom Dalianu, uspešno su završeni sastanci Izvršnog odbora ISF (Međunarodni federacija za školski sport). Jedan od članova borda ISF je i naš Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Foto: ISF

Sastanak u Danianu

Ujedno u ovom gradu traje održava se Svetski kup u fudbalu za srednkoškolce, gde nastupa i Srbija u konkurenciji dečaka. 

- Posle fantastične ceremonije otvaranja na predivnom stadionu i početka takmičenja, održali smo puno važnih sastanaka. Razmatrane su mnoge teme za unapređenje škoskog sporta  generalno. Školski sport je u velikom broju zemalja sveta postao prepoznatljiv i bez njega se ne može. Prezentovao sam video materijal o Zlatiboru, koji je fantastična destinacija za organizaciju školskih međunarodnih takmičenja. Izvršni odbor je bio fasciniran našom najpoznatijom turističkom destinacijom i dao sa saglasnost da ukoliko Vlada Republike Srbije odobri organizaciju najvećeg svetskog školskog takmičenja, Srbija bude domaćin Školarijade 2025. Školarijada okuplja oko 5.000 dece osmovno skolskog uzrasta u oko 20 sportova. Posebno sam istakao da imamo veliku pomoć države Srbije i Grada Beograda, i da na to treba da se ugledaju druge države. Sport kod mladih je nešto što utiče na zdravo odrastanje - istakao je Željko Tanasković.

U Dalianu je  potpisan i Memorandum o saradnji Srbije i Kine u školskom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading