On je pobednik na terenu, ali i van njega: NOLE, SREĆAN ROĐENDAN!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.05.2024

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slaviće se danas...

On je pobednik na terenu, ali i van njega: NOLE, SREĆAN ROĐENDAN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Danas slavimo rođendan najvećeg srpskog sportiste, Novaka Đokovića, koji već godinama unazad dominira teniskim terenima širom sveta. Sa 37 godina, Novak je i dalje neprikosnoven i piše istoriju belog sporta.

Novak Đoković je vlasnik rekordnih 24 Grend slem titula, što ga čini jednim od najuspešnijih tenisera svih vremena. Sa 98 titula u karijeri, od kojih je deset puta bio šampion Australijan opena, sedam puta Vimbldona, četiri puta US opena i tri puta Rolan Garosa, Novak je ostvario impresivne rezultate koji ga čine neprikosnovenim u svetu tenisa.

Sa 426 nedelja na prvom mestu ATP liste, Novak je apsolutni lider u ovom segmentu, nadmašivši prethodni rekord od 377 nedelja. Takođe, osam puta je završio godinu kao prvi na svetu, postavši rekorder po broju titula najboljeg na planeti u izboru ITF. Jedinstven je i po tome što je sedam puta osvojio Završni turnir, što ga čini jedinstvenim u istoriji tenisa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Medalja na Olimpijskim igrama je glavni cilj

 

Pored sjajnih sportskih dostignuća, Novak je takođe ostvario uspehe predstavljajući Srbiju u Dejvis kupu, osvojivši titulu 2010. godine, kao i osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Njegova želja da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama je velika, a osvajanje zlatne medalje za Srbiju je jedan od njegovih najvećih prioriteta i ciljeva ove sezone.

I pored svoh navedenih ostvarenja, najeća želja svakako je zlatna olimpijska medalja:

- Biti deo Olimpijskih igara, predstavljati svoju zemlju, ogromna je privilegija i čast. Tako je posebno biti deo najstarijeg sportskog događaja u istoriji sporta. Naravno, osvojiti zlatnu medalju ili bilo koju medalju za moju zemlju je velika želja. To je jedan od najvećih prioriteta i ciljeva za ovu sezonu, u tome nema tajne - govorio je Novak.

Novak Đoković je simbol sportskog uspeha i predstavlja inspiraciju ne samo u Srbiji, već i širom sveta. Njegova posvećenost, upornost i neverovatni rezultati učinili su ga ikonom tenisa i sporta uopšte. Srećan rođendan, Nole!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading