HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se na veike količine padavina - biće i grada i OLUJNOG VETRA!

Autor:

Vesti

22.05.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature će se kretati od 12 do 26 stepeni.

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se na veike količine padavina - biće i grada i OLUJNOG VETRA!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će u drugom delu dana lokalno biti i izraženiji uz grad i količinu padavina od 20 do 40 mm, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U donjem Podunavlju duvaće jugoistočni vetar, u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji zapadni i jugozapadni, a u ostalim delovima Srbije biće promenljivog smera, slabog do umerenog intentizeta, a u zoni pljuskova jak ili olujni.

Temperature će se kretati od 12 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, povremeno s kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji posle podne u pojedinim delovima grada mogu da budu i izraženiji.

Duvaće slab i umeren vetar, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan, sa temperaturama oko 25 stepeni.

Upozorenje na nepogode

- Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne i uveče lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više) - stoji u upozorenju RHMZ.

U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih plјuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmlјavinskih razvoja slabiti, dodaje se.

 Hidrološko upozorenje

Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 22. i 23. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading