OD OVIH REČI ODZVANJA TENISKI SVET: Novak uputio jasnu poruku: "Došao sam da pobeđujem"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.05.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvod u najvažniji sdeo sezone...

OD OVIH REČI ODZVANJA TENISKI SVET: Novak uputio jasnu poruku: "Došao sam da pobeđujem"!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, započinje svoj nastup na turniru u Ženevi igrajući protiv Janika Hanfmana, a po dolasku u Ženevu je istakao:

- Došao sam da pobeđujem, ali i da provedem lepe trenutke sa porodicom i sa navijačima. Za sada sve ide dobro. Fizički se dobro osećam. Ne postoji bolji trening za mene od mečeva u ovom trenutku. Iskreno, sjajan je osećaj imati ovakvu podršku. Drago mi je što sam video toliko ljudi, pogotovo mladih.

Ovaj turnir predstavlja generalnu probu za Novaka Đokovića pred Rolan Garos, s obzirom na to da nije imao najsjajniju sezonu na šljaci. Novak ističe da su mečevi u ovom trenutku najbolji trening za njega i prilika da se pripremi za naredne izazove.

Foto: Tanjug/AP

Pripreme za novi trofej u Parizu

 

Treba podsetiti da Novak Đoković, najbolji teniser sveta, danas proslavlja svoj 37. rođendan.

Novak Đoković je vlasnik rekordnih 24 Grend slem titula, što ga čini jednim od najuspešnijih tenisera svih vremena. Sa 98 titula u karijeri, od kojih je deset puta bio šampion Australijan opena, sedam puta Vimbldona, četiri puta US opena i tri puta Rolan Garosa, Novak je ostvario impresivne rezultate koji ga čine neprikosnovenim u svetu tenisa.

Sa 426 nedelja na prvom mestu ATP liste, Novak je apsolutni lider u ovom segmentu, nadmašivši prethodni rekord od 377 nedelja. Takođe, osam puta je završio godinu kao prvi na svetu, postavši rekorder po broju titula najboljeg na planeti u izboru ITF. Jedinstven je i po tome što je sedam puta osvojio Završni turnir, što ga čini jedinstvenim u istoriji tenisa.

I pored činjenice da je osvojio sve što se osvojiti može, Đoković ima još jednu veliku želju:

- Biti deo Olimpijskih igara, predstavljati svoju zemlju, ogromna je privilegija i čast. Tako je posebno biti deo najstarijeg sportskog događaja u istoriji sporta. Naravno, osvojiti zlatnu medalju ili bilo koju medalju za moju zemlju je velika želja. To je jedan od najvećih prioriteta i ciljeva za ovu sezonu, u tome nema tajne - ne tako davno je istakao Žoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading