DESETKOVANI GOSTI NISU MOGLI VIŠE PROTIV LIDERA: Napredak se sigurnom igrom vratio na pobednički kolosek!

Autor:

Sport

30.04.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin je iskoristio svoje šanse pred golom rivala.

DESETKOVANI GOSTI NISU MOGLI VIŠE PROTIV LIDERA: Napredak se sigurnom igrom vratio na pobednički kolosek!

Foto: FK Napredak Čestereg

U okviru 24. kola PFL-a Zrenjanin ekipa Napretka iz Česterega ugostila je sastav Mladosti iz Banatskog Despotovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, dok su gosti bili na petom mestu sa 17 bodova manje.

Republika

Oba tima su poražena u prošlom kolu, pa je cilj bio da se što pre vrate na pobednički kolosek. Gosti su usled kadrovskih problema u Čestereg stigli sa samo 11 igrača.

Poveli su domaći na isteku 21. minuta nakon izvedenog kornera, let lopte prevario je golmana Mijatovića, Slobodan Tadić se našao na pravom mestu u pravo vreme, 1:0 za Napredak. 

Uspeli su gosti brzo da se vrate u meč, duga lopta je prebacila težište igre na domaću polovinu, Krstović je iskoristio nesporazum defanzivaca rivala, poslao je odličan pas do Miloša Topalovića, koji je izjednačio rezultat utakmice, 1:1 u 30. minutu. Imali su fudbaleri Mladosti u tim trenucima još dve identične prilike, ali je golman Magda bio siguran. 

Republika

Foto: FK Mladost Banatski Despotovac

Ekipa Mladosti

Pred odlazak na odmor domaći su sa dva pogotka stigli do 3:1, i u tim trenucima samopouzdanje kod rivala je bilo poljuljano. Prvo je Igor Tatić iz slobodnog udarca vratio prednost na stranu Napretka, dok je koji minut kasnije Goran Mikić savladao golmana Mijatovića.

Odmah na startu drugog dela meča domaći preko Tatića uvećavaju prednost na 4:1, i tada je bilo pitanje pobednika rešeno u velikoj meri. Gosti su do kraja meča imali par izglednih šansi da ublaže poraz, ali bez konkretne završnice.

Napredak (Čestereg) - Mladost (Banatski Despotovac) 4:1 (3:1)

Napredak: Magda, Tadić, Stanić (od 56' Grujić), Bogić (od 67' Gligić), Vujinović (od 46' Bičanin), Tatić, Matić, Mikić (od 56' Ribić), Jevremov, Čokulov, Maljukan (od 56' Penjin)

Mladost: Mijatović, Marić, S. Topalović, Stefanov, B. Topalović, M. Topalović, Kaurin, Gavranić, Ćurašković, Krstović, N. Topalović 

U sledećem kolu u Banatski Despotovac stiže sastav OFK Stajićeva, dok lider na tabeli gostuje u Kumanu, ekipi 2. Oktobra.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading