HRVAT DOBIO JEZIVE PRETNJE OD NAVIJAČA: "Ludak mi je slao preteće poruke i sliku GROBLJA u Vukovaru!"

Autor:

Sport

01.05.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Napisao mi je i da su Hrvati u Danskoj dobrodošli kao sida u Africi"

HRVAT DOBIO JEZIVE PRETNJE OD NAVIJAČA: "Ludak mi je slao preteće poruke i sliku GROBLJA u Vukovaru!"

Foto: Vikipedija

Denis Kolinger, bivši igrač Lokomotive koji igra za danski Superliga klub Vejle, nedavno se suočio sa uznemiravajućim pretnjama nakon utakmice protiv Lingbija. Iako uživa u vremenu provedenom u Danskoj, iskustvo mu je pokvarilo odvratno ponašanje jednog navijača.
Tokom 27. kola Superlige, Vejle je remizirao 1-1 protiv Lingbija, a Kolinger je dobio žuti karton u 24. minutu. Takođe, počinio je još jedan prekršaj u prvom poluvremenu, što je moglo dovesti do crvenog kartona, ali sudija se odlučio da ga ne isključi. Ova odluka izgleda da je razbesnela navijača Lingbija, koji je potom uputio Kolingeru zlobne pretnje.

Republika

Foto: Vikipedija

Denis Kolinger

- Dobio sam taj prvi žuti u 24. minutu, u 45. sam imao još jedan faul i sudija mi je mogao dati još jedan žuti i crveni, ali nije mi dao. Posle su me na intervjuu pitali je li bio drugi žuti i ja sam tu rekao da nije. I posle mi se neki navijač javio i slao preteće poruke da će mi poslati bombu, da želi da Hrvati umru, poslao mi je i groblje u Vukovaru. Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin. Napisao mi je i da su Hrvati u Danskoj dobrodošli kao AIDS u Africi. Ma svašta, baš ružne poruke, da se izbezumiš kad ih pročitaš - rekao je Kolinger za Sport Klub.

O svemu se kasnije oglasio i njegov klub.

- Vejle Boldklub je bio prisiljen prijaviti osobu koja je poslala nekoliko direktnih poruka Denisu Kolingeru na društvenim mrežama. Poruke su poslate nakon utakmice Vejle Boldkluba protiv Lyngby Boldkluba proteklog vikenda. Poruke su takve prirode da je Vejle Boldklub odlučio dotičnu osobu prijaviti policiji zbog rasizma, pretnji i poticanja na nasilje. Fudbal su emocije, a u raspravi mora biti granica. A tu granicu povlači Vejle Boldklub i celi tim igrača ovdje. Napadi i pretnje kao što je ovde slučaj ne samo da su neprihvatljivi, već po mišljenju Vejle Boldkluba predstavljaju i prekršaj. Bez obzira na sportske rezultate i postignuća, te nezavisno o ishodu policijskog izvješća, sadržaj poruka nadilazi ponašanje koje će Vejle Boldklub prihvatiti - poručili su iz kluba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading