CRVENA ZVEZDA VEĆ SUTRA POSTAJE ŠAMPION: Crveno-beli se pitaju za sve

Autor:

Sport

01.05.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matematika je krajnje jasna.

CRVENA ZVEZDA VEĆ SUTRA POSTAJE ŠAMPION: Crveno-beli se pitaju za sve

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde izgledno će postati šampioni Superlige Srbije, sedmu godinu za rednom, a samo je pitanje kada će se to i matematički desiti. Moguće je da to bude čak i sutra, ali samo ako se ispune dva uslova.

Naime, Zvezda bi već u četvrtak mogla i matematički da obezbedi šampionsku titulu, 35. po redu, ali crveno-beli će morati da gledaju i ka Humskoj. Zvezda ima 81, Partizan 70 bodova, a do kraja sezone je ostalo pet superligaških utakmica. To znači da je prvi scenario da Crvena zvezda savlada TSC na Marakani (meč počinje od 19 časova), a da Partizan pre toga (16.55) ne pobedi Vojvodinu. Ako se to desi, beogradski crveno-beli bi četiri kola pred kraj sezone imali 13 ili 14 bodova više od večitog rivala, a u opticaju je po 12 bodova.

Drugi scenario je taj da Crvena zvezda remizira sa TSC, a da Partizan izgubi od novosadskih crveno-belih, čime bi prednost iznosila 12 bodova. U tom slučaju, teoretski govoreći, kada bi u preostala četiri kola Zvezda sve mečeve izgubila a Partizan sve dobio, bili bi izjednačeni po bodovima na tabeli. Pehar bi u tom slučaju otišao na Marakanu jer se za konačni plasman gleda ko je bio bolji posle ligaškog dela sezone, a to je Zvezda, a ne međusobni skor i gol-razlika.

Što se rasporeda do kraja prvenstva tiče, Zvezda nakon TSC gostuje lučanskoj Mladosti, dočekuje Radničkog 1923 iz Kragujevca, ide na noge kruševačkom Napretku i za kraj čeka Čukarički na Marakani. S druge strane, Partizan posle Vojvodine očekuju susreti protiv Napretka (gostovanje), Mladosti (kod kuće), Čukarički (gostovanje) i Radničkog 1923 (kod kuće).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading