KAKO DA SE OPORAVITE NAKON URANKA I PIJANSTVA? Napitak protiv MAMURLUKA rešava svaku glavobolju i neprijatnost!

Autor:

Lifestyle

01.05.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji trik za brzo vraćanje energije!

KAKO DA SE OPORAVITE NAKON URANKA I PIJANSTVA? Napitak protiv MAMURLUKA rešava svaku glavobolju i neprijatnost!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Shutterstock

Ako ste imali burnu noć ili pak dan, jutro možete započeti uz razbuđujuću mešavinu vode i limuna. Danas su mnogi popili malo više zbog čega je važno "pri ruci" imati neki od ovih trikova kako biste se lakše rešili mamurluka. U pola litra mlake vode dodajte sveže ceđeni limun, promešajte i popijte.

Okrepljujući napitak posle obroka

Za osvežavajući napitak posle obroka, pomešajte pola litra vode sa dva decilitra čistog soka od jabuke bez dodavanja šećera i pola kašike jabukovog sirćeta. Ova mešavina je bogata hromom, mineralom koji pojačava delovanje insulina u telu i stimuliše ćelije da primaju glukozu. Idealno bi bilo da skuvate dve jabuke i dve dunje, kako bi voda bila još hranljivija.

Foto: shutterstock

Kako se oporaviti nakon uranka


Iskombinujte zdravu ishranu

Umesto masne i slatke hrane, posegnite za svežim voćem i povrćem. Preporučuje se da tokom dana pojedete najmanje dva tanjira paradajz supe ili domaće piletine u koju ste dodali luk, beli luk i crvenu papriku. Ovo povrće, baš kao i pileće meso, sadrži aminokiselinu cistein, koja pomaže u obnavljanju jetre, piše "021.rs".

Domaci energetski napitak protiv mamurluka

Poznato je da kupljena energetska pića sadrže niz šećera i aditiva, te je bolje koristiti domaću zamenu. Za domaći energetski napitak protiv mamurluka, potrebno je 2 dcl vode, 2 dcl sveže ceđenog soka od pomorandže, četvrtina kašičice soli i pola kašičice sveže rendanog đumbira.

Priprema: Pomešajte ključalu vodu i sok od pomorandže, pa posolite i kratko promešajte. Ova energetska bomba može vam pomoći kada osetite nagli pad energije u telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading