JESENJI LIDER GUBI KORAK: Remi ravan porazu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četiri odigrana prolećna susreta zabeležili su svega jedan trijumf i plasman u viši rang takmičenja, već sada deluje kao "(ne)moguća misija.

JESENJI LIDER GUBI KORAK: Remi ravan porazu!

Foto: Republika

Poraz u Gornjoj varoši na startu prolećnog dela šampionata mogao se smatrati i podnošljivim kiksom s obzirom da je u pitanju bio derbi susret. Ukoliko su izgubljeni bodovi u Vojođanskoj ulici od novobeogradskih "studenata" poljuljli verovanje u sopstvene mogućnosti, ostvarenje prethodnog vikenda svakako mora da zabrine sve na stadionu u Ulici Ljubice Luković.

 

U okviru 19. kola Srpske lige Beograd, jesenji šampion ovog takmičenja, ekipa Zvezdare je na svom stadionu dočekala BSK iz Borče i krajnja podela bodova za "Bulke" je ravna porazu.

Sam početak susreta protekao je u dominaciji gostujuće ekipe koja je do prednosti mogla da stigne već u uvodnim minutima meča, ali je Keča iz povoljne prilike pogodio spoljni deo mreže.

Polovinom ovog perioda igre domaćin preuzima inicijativu i prosto je neverovatno kakve su prilike "bulke" propustile da pretvore u pogotke, a zasigurno najizgledniju šansu imao je Đorđević u 42. minutu susreta, ali je sa svega pet, šest metara udaljenosti, "uspeo" loptu da pošalje iznad prečke golmana Babića.

Kazna za sve promašaje stigla je u nastavku susreta. Igrao se 61. minut kada je blagovremeni dubinski pas Petkovića, iskoristio Dašić koji je preciznim udarcem matirao Manojlovića.

Foto: FK Zvezdara

Remi ravan porazu

 

Nakon stečene prednosti, gosti su se opredelili za čuvanje rezultata, dok je domaćin nastavio sa pretnjama koje nisu davale rezultat. Konačno, domaćin u 78. minutu uspeva da zatrese mrežu Borčana. Nakon centaršuta Janković je loptu "spustio" Sariću čiji razantni udarac završava u mreži gostiju.

Do kraja susreta Zvezdara je pokušavala da stigne do potpunog rezultatskog preokreta, ali se stanje na semaforu nije menjalo.

- Srpska liga Beograd, 19. kolo:

Zvezdara (Beograd) - BSK Borča (Borča) 1:1 (0:0)

Stadion: FK Zvezdara

Gledalaca: 200

Sudija: Stefan Mikavica

Strelci: Sarić u 78. minutu za Zvezdaru; Dašić u 61. minutu za BSK Borču

Žuti kartoni: Beriša, Vukićević, Zvizdić, Grbović (Zvezdara), Petković, Radošević, Bogdanović, Dašić (BSK)

Zvezdara: Manojlović, Beriša (Grbović), Zvizdić, Sarić, Milićević, Milanović, Gusnić, Vukićević, Vuković (Čobeljić), Janković (Karić), Đorđević.

BSK Borča: Babić, Radošević, Mitrović, Koštić, Stanić, N. Stegnjaja (Bogdanović), Radić (Milošević), Petković, Rančić (Đelmaš), Keča (Stoiljković), Dašić.

Nakon ovog susreta  "bulke" su skliznule na treću poziciju tabele beogradske grupe srpskoligaškog karavana, ali i pored činjnice da bodovni zaostatak za aktuelnim liderom Zemunom, nije prevelik, čini se da ekipa sa Bulbuldera polako gubi korak u trci za plasman u viši rang takmičenja.

Već narednog vikenda ljubitelji fudbala u prestonici imaće priliku da uživaju u velikom derbiju, s obzirom da će se na Omladinskom stadionu sastati OFK Beograd i Zvezdara. Biće to veliki test za obe ekipe nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading