SUPERLIGAŠKI FUDBAL U LESKOVCU: Let "kanarinaca" kratko je trajao - GFK Dubočica nakon preokreta stigla do istorijskog trijumfa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.08.2023

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je došao i taj, toliko čekani dan. Na Gradskom stadionu "Dubočica" odigran je prvi zvanični susret.

SUPERLIGAŠKI FUDBAL U LESKOVCU: Let "kanarinaca" kratko je trajao - GFK Dubočica nakon preokreta stigla do istorijskog trijumfa!

Foto: TV Arena sport

U okviru 3. kola ovosezonske Prve lige Srbije, u Leskovcu su se sastale domaća GFK Dubočica i rival iz "srpske Atine" RFK Novi Sad 1921, a susret je pored bodovnog značaja, imao i prefiks istorijskog, s obzirom da j bio prvi koji je odigran na novoizgrađenom stadionu.

Gosti su u prvim minutima meča šokirali leskovačku publiku, ali je u nastavku susreta GFK Dubočica bila daleko bolji rival i sasvim zasluženo stigla do prve ovosezonske "trojke".

GFK Dubočica (Leskovac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 
2:1 (1:1)

(Đ. Belić 29`, S. Đurić 46`; N. Čolić 4`)

- Drugo poluvreme:

Istorijska utakmica je okončana. Domaćin je nakon preokreta stigao do zaslužene pobede i prva tri boda u ovosezonskom šampionatu.

90+2. min: Iz povoljne prilike nadadaš Dugočice je uspeo da loptu prebaci preko prečke.

Četiri minuta nadoknade vremena.

80. min: Stoprocentna prilika za Novosađane. Nakon kontranapada Dušan Vlalukin je uputio oštar udarac, ali je golman Kojić sjajno intervenisao.

65. min: Pokušao je Nikola Čolić iz sobodnog udarca da ugrozi gol Leskovčana, ali je lopta završila iznad prečke.

63. min: Davor Nedeljković dobija žuti karton nakon oštrog starta nad napadačem Novosađana.

58. min: Nova izgledna prilika za domaće fudbalere, a li promene rezultata nema.

47. min: Nova prilika za domaću ekipu, ali ovoga puta pogotka nema.

46. min - GOOOOOL: Sjajan početak drugo poluvremena. Sjajno je Stefan Đurić ušao u sredinu sa pozicije levog krila, uputio razantan udarac i mreža "kanarinaca" se zatresla - 2:1.

 

 

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

Dva minuta nadoknade vremena.

42. min: Nova sjajna prilika za Leskovčane, ali je golman "kanarinaca" istrčavanjem sprečio opasnost po svoj gol.

39. min: Sjajna prilika da domaćin stigne do potpunog rezultatskog preokreta. Mladi Nikola Tasić je sa samo desetak metara uspeo da loptu pošalje iznad prečke novosadskog gola i to u momentu kada su svi na stadionu već videli novi pogodak.

29. min - GOOOOOL: GFK Dubočica stiže do izjednačenja. Sjajno se Đorđe Belić izborio za jednu loptu duboko u šesnaestercu gostiju, a zatim "raspalio" po lopti sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane i lopta je završila u donjem levom uglu golmana Danila Đulčića - 1:1.

26. min: Polukontra "kanarinaca". Novi udarac Čolića, ali ovoga puta je golman Leskovčana sjajno intervenisao.

17. min: Sjajna prilika za domaće fudbalere nakon udarca iz ugla. Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju, udarac je uputio Predrag Đorđević, ali je lopta završila iznad prečke gola Novosađana.

16. min: Prvi ozbiljniji napadač domaće ekipe. Upitio je udarac Đorđe Belić sa distance, ali je golman Novosađana Đulčić, siguran.

7. min: Novi pokušaj gostiju iz daljine. Luka Serdar je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, ali je ovoga puta Kojić bio staloženiji.

4. min - GOOOOOL: Istorijski pogodak u Leskovcu delo je "kanarinca". Udarac iz slobodnog udarca Nikole Čolića iskosa sa leve strane, golman domaćina je bio neodlučan i lopta se zakoprcala u mreži - 0:1.

Istorijska utakmica je počela. 

 

 

- Početni sastavi:

GFK Dubočica (Leskovac): Kojić, Belić, Momčilović, Nedeljković, Račić, Savić, Stevanović, Tasić, Zdravković, Đorđević, Đurić. Trener: Dejan Čelar

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Žulčić, Blagojević, Čolić, Furtula, Hrubik, Ilić, Jevremović, Kožović, Rac, Serdar, Tedić. Trener: Mirko Babić

Stadion: Gradski stadion "Dubočica", Leskovac

 

Glavni sudija: Ljubiša Borisavljević

Pomoćne sudije: Uroš Radovanović, Željko Đurić

Četvrti sudija: Lazar Pršić

Foto: GFK Dubočica

Meč koji ulazi u istoriju

 

- Sezona 2023/24:

Početak aktuelne sezone prvoligaškog karavana, obe ekipe su obeležile ne baš najsjajnijim rezultatima. Leskovčani su u prva dva prvenstvena meča prvo poraženi na Novom Beogradu od ekipe Radničkog rezultatom 0:2, da bi se prethodnog vikenda iz Inđije vratili sa "bodom u džepu", remiziravši 2:2 u duelu sa Inđijom Toyo Tires.

Sa druge strane "kanarinci" su na startu nove takmičarske godine ubedljivo poraženi na Ubu od ekipe Jedinstva rezultatom 0:4, a u drugoj rundi remizirali su sa novobeogradskim Radničkim u Čelarevu rezultatom 1:1.

 

 

- Međusobni dueli:

Navedeni susret biće prvi zvanični meč dve ekipe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading