PREDVIĐANJA SU SE OBISTINILA: Startovala je sezona velikih uzbuđenja - svi golovi prve runde prvoligaškog karavana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.08.2023

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje koje se smatra jednim od najzanimljivijih, startovalo je prethodnog vikenda.

PREDVIĐANJA SU SE OBISTINILA: Startovala je sezona velikih uzbuđenja - svi golovi prve runde prvoligaškog karavana! (VIDEO)

Foto: Onstagram.com/prvaligasrbijeofficial

Utakmicama 1. kola započeta je sezona u okviru Prve lige Srbije, takmičenja koje će obilovati velikim uzbuđenjima. 

Od samog starta ekipe Jedinstva sa Uba, OFK Beograda i RFK Grafičara potvrdile su najviše ambicije, dok i oni koji su u ovom momentu "razočarali", imaju priliku da u nedeljma pred nama, pokažu i dokažu da proklamovani ciljvi neće biti samo "prazno slovo na papiru".

Slobodno se može reći da su crveno-beli sa Uba rutinski na startu nove takmičarske godine stigli do tri boda u duelu protiv velikog prošlosezonskog rivala, ali i ekipe koja je tokom letnje pauze pretrpela velike promene u igračkom kadru i kojoj će trebati vremena kako bi dostigli željeni nivo forme.

Nakon dva pogotka u prvom periodu igre, u nastavku susreta na scenu je stupio sjajni Kvaku Karikari koji je sa dva pogotka najavio da će biti možda i ključni faktor u istorijskom pohodu Ubljana ka fudbalskoj eliti.

 

 

Novi prvoligaš iz Smedereva stigao je do velikog trijumfa na startu nove sezone. "Oklopnici" su savladali jednog od kandidata za visoki plasman, a sve je bilo rešeno u prvih petnaestak minuta meča kada su Smederevci stigli do dva gola prednosti.

Treba napomenuti da je domaćin u poslednjih pola sata susreta imao igrača manje na terenu, dva žuta kartona je zaradio Nikola Vujičić, ali zeleno-beli to nisu iskoristili.

 

 

Ekipa koja je prethodne sezone, veći deo šampionata, predstavljala najprijatnije iznenađenje, uspešno je otvorila i novu takmičarsku godinu. Vrščani su minimalnim rezultatom stigli do tri boda u duelu protiv nekadašnjeg superligaša koji je nakon svih letnjih dešavanja i najveća nepoznanica kada je prvoligaški karavan u pitanju.

Trenutak odluke dogodio  se u 62. minutu kada je Vukašin Braunović sa bele tačke matirao Dejana Stanivukovića, što je bilo dovoljno za tri startna boda.

 

 

Povratak u drugoligaški karavan nakon punih šest sezona, OFK Beograd je obeležio trijumfom na užičkom stadionu "Radomir Antić".

Verovatno ključni trenutak meča dogodio se već u petom minutu kada je Đorđe Glišović zaradio direktan crveni karton, što su "romantičari" kasnije umeli da iskoriste. Golovima Saše Markovića u 10. i Aleksandra Kahvića u 70. plavo-beli su stigli do prvih ovoseznskih bodova na uvek neugodnom gostovanju.

 

 

Ekipa koja je u startnoj postavi imala svih 11 "bonus igrača" načinila je verovatno i najveće iznenađenje premijerne runde Prve lige Srbije.

Nakon uvodnih 45 minuta igre koja je okončana sa po jednim golom na obe strane, "grafosi" su blickrigom u uvodnim trenucima drugog poluvremena slomili otpor domaćina i zasigurno zabrinuli domaće ljubitelje fidbala koji se i dalje dobro sećaju prethodne sezone tokom koje je nekadašnji superligaš, teškom mukom sačuvao status člana drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

 

 

Mladost GAT (Novi Sad) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:1 (0:0)

U duelu na "GAT Areni" sve je bilo rešeno u samo deset minuta meča. Domaćin u 62. minutu preko Milorada Balabanovića stiže do prednosti, ali samo deset minuta kasnije Darko Isailović postavlja konačan rezultat ovog meča za zasluženu podelu bodova.

 

 

Radnički (Novi Beograd) - GFK Dubočica (Leskovac) 2:0 (1:0)

"Majstori" su pokazali da su majstori.

Novobeogradski Radnički, čini se, rutinski je stigao do bodova na prvoligaškoj premijeri. Golovima Marjanovića u šestom minutu prvog i Đokića u devetom minutu drugog poluvremena zabeležena je pobeda protiv ekipe za koju mnogi smatraju da može biti jedan od favorita iz drugog plana.

 

 

Mačva (Šabac) - Tekstilac (Odžaci) 0:0

U Šapcu je svakako odigran istorijski susret kada je u pitanju sportski kolektiv iz Odžaka. 

Na ni malo lakom terenu u Šapcu Tekstilac je stigao do boda, prvog prvoligaškog u klupskim analima i svakako je to podatak koji će jedini ostati upamćen kada je navedeni susret u pitanju.

Ujedno, ovo je bio i jedini meč u premijernom kolu koji je okončan bez pogodaka.

Već naredng vikenda na programu su mečevi drugog kola prvoligaškog karavana u kojem će se sastati:

Inđija Toyo Tires (Inđija) - GFK Dubočica (Leskovac)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Radnički (Novi Beograd)

RFK Grafičar (Beograd) - Jedinstvo (Ub)

OFK Beograd (Beograd) - Metalac (Gornji Milanovac)

Tekstilac (Odžaci) - GFK Sloboda (Užice)

Kolubara (Lazarevac) - Mačva (Šabac)

Radnički (Sremska Mitrovica) - OFK Vršac (Vršac)

Smederevo 1924 (Smederevo) - Mladost GAT (Novi Sad)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading