PODATAK ZA ISTORIJSKE KNJIGE: Grafičar je u Gornjem Milanovcu meč započeo sa 11 bonusa u startnoj postavi! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.08.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretrpeo je domaćin poraz rezultatom 3:1.

PODATAK ZA ISTORIJSKE KNJIGE: Grafičar je u Gornjem Milanovcu meč započeo sa 11 bonusa u startnoj postavi! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Pred oko 400 gledalaca juče je na stadionu u Gornjem Milanovcu odigran susret prvog kola Prve lige Srbije između domaćeg Metalca i gostujućeg sastava RFK Grafičara.

Krenuli su gosti od prvog minuta silovito protiv "vrtića" Marka Neđića, trener gostiju je odlučio da u startnih 11 uvrsti isto toliko fudbalera sa statusom bonusa, što je slika koja se retko viđa.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 13. minutu, nakon kombinacije po desnoj strani i ulaska u kazneni prostor Grafičara, Strahinja Stojanović startuje na igrača Metalca, nakon čega sudija Janjuš pokazuje na belu tačku u korist domaćina.

Udarac "sa kreča" Svetislava Miloševića uspeo je da zaustavi golman Ivan Guteša, što je u velikoj meri ohrabrilo mlade fudbalere Grafičara, a to se ubrzo odrazilo i na rezultat. 

Nakon prodora po levoj strani, i ubečene lopte u kazneni prostor rivala, ona na ivici šesnaesterca stiže do Andreja Petrovića čiji siloviti udarac završava u mreži Metalca, 1:0 za Grafičar u 15. minutu.

 

 

U nastavku poluvremena viđena je po jedna ozbiljna prilika na obe strane, ali se nova promena rezultata odigrala tek u 43. minutu. Nakon šuta ka golu Grafičara, lopta stiže do Bojana Aleksića koji je iz kaznenog prostora rivala šalje u mrežu, 1:1.

Na startu drugog dela igre, nakon greške domaćih igrača, gosti su brzom tranzicijom stigli do gola, sa desne strane lopta je stigla do Petrovića koji postiže drugi gol na meču za Grafičar, 2:1.

Pitanje pobednika u velikoj meri rešeno je u 52. minutu kada je nakon odbitka lopta stigla do Strahinje Stojanovića koji je šalje u mrežu za uvećanje prednosti gostujućeg tima, 3:1. 

Otvorili su se igrači Metalca do kraja meča, pokušali su da stignu do gola kojim bi meč uveli u neizvesnu završnicu, ali im to nije pošlo za nogom, gosti su mogli do ubedljivije prednosti, ali je igračima trenera Neđića falila kvalitetna završnica.

Metalac (Gornji Milanovac) - RFK Grafičar 1:3 (1:1)

Metalac: Premović, Jovičić, Bačkulja, Milinković (od 73' Mijailović), Aleksić (od 73' Mina), Milošević (od 54' Arambašić), Ilić (od 59' Marković), Bulatović, Maksimović, Mijailović, Milošević (od 54' Abah)

RFK Grafičar: Guteša, Matić, Petrović (od 77' Fratrović), Mijatović (od 62' Ajdar), Vasiljević, Ćurić (od 59' Petrović), stojanović, Đurić (od 77' Radojević), Vukičević, Ogbu, Mladenović

U sledećem kolu Grafičar dočekuje Jedinstvo sa Uba, dok Metalac gostuje OFK Beogradu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading