ROMANTIKA JE OPET U MODI: Golovima novajlija OFK Beograd stigao do pobede na premijeri nove sezone!

Autor:

Sport

06.08.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč viđen je na stadionu "Radomir Antić".

ROMANTIKA JE OPET U MODI: Golovima novajlija OFK Beograd stigao do pobede na premijeri nove sezone!

Foto: facebook.com/OFK Beograd

Počelo je takmičenja u okviru Prve lige Srbije ovog vikenda, juče su na programu bila pet susreta, a jedan od njih igran je na stadionu "Radomir Antić" gde je domaća Sloboda ugostila sastav OFK Beograda.

Bolje su otvorili utakmicu domaći igrači, kreirali su dva prodora po desnoj strani nakon kojih su zapretili golmanu Popoviću, ali promene rezultata nije bilo.

Gest za poštovanje

OFK Beograd donirao je 100 000 dinara dečijem odeljenju bolnice u Užicu. Novac je uručen direktoru Užičke bolnice, pred početak utakmice. U ime OFK Beograda pomoć je uručio predsednik kluba, Kostadin Terzić.

Nakon ozbiljnog napada Slobode, "pukla" je kontra na polovini domaćina, probio je jedan igrač OFK-a, nakon čega je oboren na samoj ivici kaznenog prostora, sudija Jeknić je pokazao direktan crveni karton Đorđu Glišoviću, "rosoneri" ostaju sa 10 igrača u polju.

Oslobodili su se gosti pritiska, zaigrali su dosta bolje i ubrzo su iskoristili brojačnu nadmoć. Saša Marković, novajlija koji je pre samo tri dana zvanično zadužio opremu tima sa Omladinskog stadiona je projektilom sa nekih 25 metara doneo prednost svog timu, 1:0 za OFK u 10. minutu.

Do odlaska na odmor mogli su igrači OFK-a da dođu do ubedljivije prednosti, ali su udarci uglavom išli pored gola, pokušali su i domaći preko par poluprilika, ali nove promene rezultata nije bilo.

Igralo se otvoreno u drugom poluvremenu, gosti su želeli da dupliraju prednost i time meč uvedu u mirnu završnicu, dok su domaći kako je vreme odmicalo krenuli na sve ili ništa. 

Nakon par ozbiljnih prilika na obe strane, uglavnom su to bili udarci glavom nakon prekida i ubačenih lopti, igrao se 70. minut kada je viđena nova promena rezultata. Aleksandar Kahvić je ispratio akciju svog tima, golman Vukašinović je odbio prvi nalet, ali je Kahvić bio na pravom mestu u pravo vreme, 2:0 za OFK. 

Mogli su gosti iz Beograda do kraja meča do novih golova, ali se u par navrata isprečio Vukašinović, dok i sreća nije bila na njihovoj strani, stativa i dve lopte na gol liniji su bile saveznici domaćinu.

 

 

GFK Sloboda (Užice) - OFK Beograd 0:2 (0:1)

GFK Sloboda: Vukašinović, Janković (od 18' Čukić), T. Glišović (od 73' Kitanovski), Gajić (od 73' Đerić), Milojević, Đukić, Đ. Glišović, Janković (od 63' Starčević), R. Glišović, Golubović

OFK Beograd: Popović, Gojković, Plavšić, Ilić (od 88' Mićić), Marković (od 88' Minić), Bajić (od 68' Ivanović), Vujadinović, Đermanović, Kahvić (od 88' Stanković), Nikolić, Ademi (od 76' Kasalica)

Ovim trijumfom OFK je odlično započeo povratničku sezonu u prvoligaškom karavnu, dok sastav Slobode ima za čime da žali, sigurno je rano isključenje u velikoj meri uticalo na dalji tok meča što se tiče njihove igre.

Sledećeg vikenda u okviru drugog kola OFK Beograd dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca, dok sastav Slobode ide na noge još jednom novajliji u ovom rangu, Tekstilcu iz Odžaka.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading