OFK BEOGRAD SPREMAN ZA PRVU LIGU: Iskusni defanzivac "romantičara" pred start sezone nema dilemu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

05.08.2023

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnog leta stigao je na Omladinski stadion sa Malte. Već u prvoj sezoni u plavo-belom dresu, okitio se šampionskim peharom, a ambicije i u novoj sezni su trofejne.

OFK BEOGRAD SPREMAN ZA PRVU LIGU: Iskusni defanzivac "romantičara" pred start sezone nema dilemu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Darko Gojković

Darko Gojković: "Zadržali smo “kostur” ekipe, uz prava pojačanja imamo kvalitet da se borimo za fudbalsku elitu što neće biti ni malo lak posao.”

Sa “romantičarima” se, tačno posle jedne decenije, vraća na prvoligaške terene. Pouzdani štoper Darko Gojković (35) pred početak nove takmičarske godine, druge u dresu ekipe sa stare Karaburme, odbrojava minute do prve takmičarske utakmice u Užicu.

- Znam sportske domete moje ekipe i zato kažem, OFK Beograd je spreman za svaki izazov u Prvoj ligi - samouveren je u razgovoru za portal Republika.rs, Gojković.

Koliko, po Vašem mišljenju, može ovaj tim “romantičara” u Prvoj ligi?

- Sigurno da je takmičenje u Prvoj ligi Srbije dosta zahtevnije i teže od onog na beogradskom “Severu, ovo je profesionalni rang, ima dosta dobrih timova, ali to je samo dodatni izazov za nas.

Igrački kadar je jači nego lani.

- Zadržali smo “kostur” ekipe i adekvatno se pojačali sa proverenim i iskusnim igračima, Vujadinvić, Marković, Georgijević, Ilić će tek da potvrde kvalitet.

 

Stručni štab je izbalansirao mladost i iskustvo.

- Svi se nadamo da će to biti dovoljno za najviši plasman.

Sam vrh tabela na početku sezone priželjkuje pola Lige.

- Kvalitet timova, po nepisanom pravilu, “diktira” kvalitet takmičenja.

Prošla je čitava decenija od kada ste igrali ovaj rang takmičenja.

- Gotovo se ništa nije promenilo, ekipe su po sastavu, biću slobodan da kažem, superliaške.

U takvoj postavi timova ko je najozbiljniji konkurent OFK Beogradu za najviši plasman?

- Ove takmičarske godine borba za sam vrh tabele biće vrlo neizvesna ali i vrlo zanimljiva. Ne volim nikog da apostrofiram ali kada pitate, sigurno je da o Superligi pored nas već razmišljaju: Kolubara, Jedinstvo Ub, Inđija, Grafičar…

OFK Beograd zna svoj put.

- Drugu godinu uzastopno, svaki meč ćemo da igramo pod imperativom pobede. Navikli jesmo, da će biti lako neće, ali ako u svakom duelu svako ko bude na terenu pruži maksimum, navijači ne bi trebalo da brinu.

 

Ima li ovaj tim “romantičara” neku sportsku manu?

- Prave vrline ćemo da pokažemo na terenu, jedna od onih koja odlikuje ovaj kolektiv je pravo prijateljstvo u svlačionici i van nje. Veliki plus je što nema podela na mlađe i starije igrače, a mane ćemo se potruditi da sakrijemo.

Talenti su oduvek bili veliki adut “romantičara”.

- Tako je i danas. Plejada mladih fudbalera: Mimovic, Đermanović, Mojisilović, Ademi, Ilić, Halabrin, Kahvić… su istinska sportska snaga OFK Beograda.

Koliko Vašim igračkim iskustvom možete da pomognete ekipi sa Stare Karaburme?

- Svuda mi je bilo lepo. U Srbiji izdavajm Bezaniju, na Malti lep život, Uzbekistan pamtim kao najveći fudbalski izazov jer je to bio moj prvi odlazak u inostransto, Metalac po plasmanu u Super ligu… Sad sam tu samo za moj OFK Beograd.

Dakle, sigurni ste u ovu generaciju “romantičara”?

- Verujem da plasmanom možemo da pečatiramo kvalitet - ne ostvlja dilemu iskusni defanzivac.

Darko Gojković i OFK Beograd iz Užica spremno započinju pohod ka Prvoj ligi.

NASLEDNIK NA POTEZU:

Aleksej voli loptu

Da li Vaš sin pokazuje interesovanje za fudbal?
- Još je mali, ali voli da se igra sa loptom. Priznajem, nisam neko ko ga forsira ka fudbalu, više to voli da radi supruga Dajana. Nema žurbe, Aleksej će sam da izabere životni poziv, možda to bude i fudbal - naglasio je Gojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading