ZVEZDA OBJASNILA SVE PROTIV PARTIZANA: Čelnici crveno-beli poslali moćne poruke posle osvajanja titule

Autor:

Sport

03.05.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Marin na početku sedmogodišnjeg niza bio igrač, Mitar Mrkela sve vreme uz tim.

ZVEZDA OBJASNILA SVE PROTIV PARTIZANA: Čelnici crveno-beli poslali moćne poruke posle osvajanja titule

Foto: FK Crvena zvezda

Marko Marin i Mitar Mrkela

Fudbaleri Crvene zvezde su prvaci Srbije, sedmu godinu za redom. Crveno-beli su primat u Superligi potvrdili odavno, a sada su već u trećem kolu plej-ofa, 33. ukupno, i matematički overili titulu pobedom nad TSC na Marakani sa 2:1.

Međutim, borba za pehar odavno je bila izgubljena za ostale ekipe, a poslednji u nizu ispao je iz trke Partizan. Crno-beli su u četvrtak poraženi od Vojvodine u Humskoj sa 3:2, ali im je sudbina bila poznata i posle  173. večitih derbija u kojem je slavio domaćin u Ljutice Bogdana sa 3:2. To je sada poručio i tehnički direktor i direktor skauting službe Marko Marin.

Republika

Foto: Starsport

Šampioni: Fudbaleri Zvezde

- Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa. Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji. Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu - rekao je Marin.

Sportski direktor Mitar Mrkela, koji je od početka niza u Crvenoj zvezdi, istakao je da su posle turbulentnog perioda i bodovnog zaostatka na proleće odigrali "gotovo bez greške i zasluženo postali prvaci države". Prema njegovim rečima, upravo su pojačanja koja je doveo dala ton u najvažnijim mesecima sezone.

- Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezona pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu. Uz to pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal. Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom - jasan je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading