TORTA SA JAGODAMA POPUT SLADOLEDA: Ne peče se, a milioni su u TRANSU zbog ovog slatkiša!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvežavajuća poslastica idealna je i za prazničnu trpezu.

TORTA SA JAGODAMA POPUT SLADOLEDA: Ne peče se, a milioni su u TRANSU zbog ovog slatkiša!

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Osvežavajuća torta sa jagodama, piškotama i pudingom je odličan predlog za Vaskrs i generalno svaku prazničnu trpezu. Već sada možete kupiti jagode i uživati u mnogobrojnim poslasticama sa voćem koje je omiljeno mnogima. U nastavku pogledajte recept za tortu sa jagodama i pudingom od vanile.

Sastojci za tortu sa jagodama:

  • 700 mililitara mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5 kašika šećera
  • 100 grama maslaca ili margarina
  • oko 300 grama jagoda
  • piškote u zavisnosti od količine koju pravite
  • 150 grama šlaga

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Torta sa jagodama recept

Priprema:

Od 700 mililitara mleka 400 sipajte u šerpu, a u 300 mililitara sipajte tri pudinga od vanile. U mleko pre nego što stavite na ringlu stavite pet kašika šećera i jedan vanilin šećer. Sjedinite i stavite da se kuva, a puding takođe sjedinite sa mlekom u posebnoj posudi tako da razbijete grudvice. Kada se mleko ugrejalo na ringli dodajte rastvoren puding od vanile sve vreme mešajući. Kada se formirao puding, dodajte margarin i mešajte na ringli dok se ne otopi. U tanjir stavite puding koji ste skuvali i pokrijte providnom folijom. Jagode prepolovite na pola. Puding umutite.

Pleh obložite papirom za pečenje. Na dno stavite piškote umočene u mleko. Preko pudinga i seckane jagode. Na vrh stavite umućen šlag. Pospite rendanom čokoladom na vrh.

Ostavite u frižideru oko dva sata da se stegne.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading