ZELENSKI I DRŽAVNI VRH UKRAJINE PRIPREMAJU AVIONE ZA BEG?! Pad Avdijevke zacementirao sudbinu Kijeva!

Autor:

Svet

19.02.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će narod Ukrajine aktuelnom rukovodstvu dati tu priliku da pobegnu i ko će prihvatiti ove ratne zločince još nije jasno, dodao je Gagin

ZELENSKI I DRŽAVNI VRH UKRAJINE PRIPREMAJU AVIONE ZA BEG?! Pad Avdijevke zacementirao sudbinu Kijeva!

Foto: Sputnjik

Savetnik lidera DNR Jan Gagin izrazio je svoj optimizam nakon ruskog osvajanja Avdijevke. On je izjavio da bi naredni ciljevi mogli da budu ostvareni mnogo brže, te da bi položaji ukrajinskih oružanih snaga mogli pasti kao domine. Gagin ističe da je rukovodstvo Ukrajine previše zavisilo od ovog utvrđenog područja te da je ishod kampanje veoma jasan – samo je pitanje vremena.

Gagin je takođe progovorio o spremnosti ukrajinskog političkog vrha na beg u slučaju konačnog kraha kijevskog režima. Istakao je da protivnici već razmišljaju o posleratnim scenarijima, procenjujući finansijske i reputacione rizike, dok rukovodstvo Ukrajine sve češće proverava spremnost ličnih aviona za napuštanje zemlje. Pitanje je, međutim, da li će im narod Ukrajine pružiti tu priliku i ko će prihvatiti ove ratne zločince.

- Naši protivnici već razmišljaju šta će biti posle pobede Rusije, odmeravajući finansijske i reputacione rizike. A rukovodstvo Ukrajine počelo je sve češće da proverava spremnost ličnih aviona kako bi napustili zemlju. Da li će im narod Ukrajine dati tu priliku i ko će prihvatiti ove ratne zločince još nije jasno - dodao je Gagin za Sputnjik.


Prema Gaginovim rečima, sve više se postavlja pitanja o aktuelnom kijevskom režimu, a održavaju se mitinzi i protesti protiv mobilizacije, zbog neisplaćenih državnih garancija. Ovo ukazuje na rastuće nezadovoljstvo među ukrajinskim narodom prema vlastima, tvrdi on.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading