RUSKI GRAD ZASUT BOMBAMA, OSVETA ĆE BITI SUROVA! Još uvek broje mrtve i ranjene! Zgrada se URUŠAVA dok izvlače stradale! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.05.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ovog ukrajinskog udara, lokalne vlasti su hitno reagovale kako bi pružile pomoć povređenima i njihovim porodicama

RUSKI GRAD ZASUT BOMBAMA, OSVETA ĆE BITI SUROVA! Još uvek broje mrtve i ranjene! Zgrada se URUŠAVA dok izvlače stradale! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/The Telegraph

Danas je došlo do stravičnog ukrajinskog napada u Belgorodu, gde je urušavanje ulaza stambene zgrade rezultiralo gubitkom najmanje šest ljudskih života, dok je dvadeset osoba ranjeno.

Ministarstvo za vanredne situacije izdalo je saopštenje o tragičnom incidentu, dok je guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, podelio dodatne informacije putem svog Telegram kanala, naglašavajući da među povređenima ima i dece.

Uzrok urušavanja: Granatiranje

Rusko Ministarstvo odbrane je identifikovalo uzrok ovog stravičnog događaja, navodeći da je zgrada oštećena gelerima oborene ukrajinske rakete Točka-U.

Prema njihovim izveštajima, sistemi protivvazdušne odbrane su uspeli da obore šest raketa Točka-U, četiri rakete Vampir i dve rakete Oljha.

Ova neočekivana serija napada je dovela do katastrofalnih posledica po živote nedužnih građana Belgoroda.

Reakcije i pomoć ugroženima

Nakon ovog tragičnog događaja, lokalne vlasti su hitno reagovale kako bi pružile pomoć povređenima i njihovim porodicama.

Istaknuta je neophodnost pružanja psihološke podrške zajednici koja se suočava sa posledicama ovog užasnog incidenta.

Ovakvi događaji dodatno naglašavaju potrebu za mirnim rešenjem sukoba i zaštitom civila, naročito u ovako ranjivim područjima.

Posledice i oporavak

Urušavanje stambene zgrade u Belgorodu će ostaviti trajne posledice na zajednicu, zahtevajući obnovu i podršku za ugrožene porodice.

Ovaj tragičan događaj će takođe podstaći javnu debatu o potrebi za zaštitom civila u zonama sukoba, ističući hitnu potrebu za preventivnim merama i međunarodnom podrškom mirnom rešenju ovakvih sukoba.

Iako Belgorod prolazi kroz teške trenutke, zajednica se okuplja kako bi pružila podršku povređenima i njihovim porodicama, preneo je Tanjug.

Ovaj događaj će ostati upamćen kao trenutak kada je solidarnost i humanost postala ključna za oporavak i izgradnju zajednice koja se suočava sa nepredviđenim tragedijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading