KUBA ODBACUJE TEKST REZOLUCIJE O SREBRENICI! NAMIBIJA UZDRŽANA, AZERBEJDŽAN NEĆE NI DA GLASA!

Autor:

Vesti

23.05.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina već saopštila da će glasati protiv Rezolucije o Srebrenici

KUBA ODBACUJE TEKST REZOLUCIJE O SREBRENICI! NAMIBIJA UZDRŽANA, AZERBEJDŽAN NEĆE NI DA GLASA!

Foto: shutterstock

Kina je već saopštila da će glasati protiv Rezolucije o Srebrenici, Namibija će biti uzdržana dok Azerbejdžan nneće glasati kako su rekli najavili njihovi predstavnici nakon govora na sednici Generalnoj UN.

Azerbejdžan neće glasati.

- Azerbejdžan dobro zna koliko su bolne ratne rane i koliko je važna odgovornost da bi se postigli mir i pravda. Pružamo podršku teritorijalnom integritetu svih balkanskih država i protivimo se bilo kakvom mešanju svih drugih država.

- Azerbejdžan neće biti u mogućnosti da glasa ukoliko bude dat predlog na glasanje - rekao je predstavnik ove zemlje.

Predstavnik Namibije rekao je da će Namibija biti uzdržana.

- Genocid je samo ono što mi pojedinačno odlučimo da je genocid. Kada mi i naši saveznici uradimo isto to, onda to nije genocid. Ono što se desilo Srebrenici, bio je genocid. Ono što se desilo u Ruandi bio je genocid, ono što se desilo u Nemačkoj sa holokaustom, bio je genocid. Ono što se danas dešava sa Gazom bio je genocid. Ono što se desilo u Namibiji bio je genocid. Mnogi su genocidi koji se danas odvijaju širom sveta. Dešavaju se najveći zločini protiv čovečnosti. Moramo kao međunarodna zajednica potpuno da se posvetimo cilju okončanja genocida bez izuzetka.

Kuba neće glasati za Rezoluciju o Srebrenici.

- Od vitalnog je značaja da se uspostavi mir u toj zemlji i na Balkanu. Mi nismo za inicijative koje vode eskalaciji i etničkim podelama. Kuba odbacuje tekst koji usvaja doktrine sa nedostatkom konsenzusa i kojima se u prošlosti manipulisalo iz političkih razloga. Zalažemo se za dijalog i međusobno uvažavanje - rekao je predstavnik Kube u UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading