''ZELENSKI SE BORI SAMO ZA PROFIT, A PROTIV CIVILA'' Zaharova brutalno odbrusila Kijevu nakon pada strateški važnog grada!

Autor:

Svet

18.02.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Maarija Zaharova objasnila je u svom maniru zašto su se ukrajinske trupe povukle iz ovog grada na istočnom delu fronta.

''ZELENSKI SE BORI SAMO ZA PROFIT, A PROTIV CIVILA'' Zaharova brutalno odbrusila Kijevu nakon pada strateški važnog grada!

Foto: Tanjug/Ap photo/Alex Babenko

U poslednjim događajima u vezi s povlačenjem ukrajinskih trupa iz Avdejevke, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, iznela je tvrdnje da su trupe napustile grad zbog toga što režim predsednika Vladimira Zelenskog, kako je navela, "ume da se bori samo za novac.''

- Ukrajinske trupe povukle su se iz Avdejevke jer režim predsednika Vladimira Zelenskog ume da se bori samo za novac i samo protiv civila - napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ove tvrdnje izazvale su polemike i kontroverze u vezi sa stvarnim razlozima povlačenja.

Zaharova je dalje komentarisala obrazloženje Zelenskog da je grad napušten radi spasavanja života ljudi. Diplomata tvrdi da se ''Zelenski i njegova "banda" bore isključivo za lični profit i protiv civila'', ističući da im je prioritet jedino sticanje velikih finansijskih sredstava koja, kako tvrdi, završavaju u njihovim džepovima.

Potez ukrajinskih trupa, koje su deo operativno-strateške grupe Tavrija zadužene za kontrolu Avdejevke, izazvao je pažnju javnosti. Komandant ove grupe, Aleksandar Tarnavski, saopštio je da su trupe izvršile manevar sa uništenih položaja i prešle na nove.

- Ukrajinske trupe manevrišu sa uništenih položaja... i po potrebi zauzimaju nove položaje. Nažalost, tokom jednog od takvih manevara nekoliko naših vojnika je zarobljeno - rekao je komandant grupe Aleksandar Tarnavski.

Ova situacija dodatno produbljuje tenzije između Rusije i Ukrajine, a izjave Marije Zaharove dodatno doprinose diplomatskim nesuglasicama.

Dok Zelenski tvrdi da je njegov potez bio motivisan brigom za živote civila, ruski zvaničnici tvrde suprotno, ukazujući na ekonomske interese kao glavni motiv za poteze ukrajinske vojske.

U međuvremenu, svet pažljivo prati razvoj situacije u ovom delikatnom regionalnom kontekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading