BAJDEN HITNO ZVAO ZELENSKOG NAKON PADA AVDEJEVKE! Isplivali DETALJI razgovora!

Autor:

Svet

17.02.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici SAD izrazili su zabrinutost zbog ruskih dobitaka u ratu, sugerišući da je to posledica usporavanja pomoći.

BAJDEN HITNO ZVAO ZELENSKOG NAKON PADA AVDEJEVKE! Isplivali DETALJI razgovora!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen X @MyLordBebo

Predsednik SAD, Džo Bajden, održao je razgovor sa predsednikom Ukrajine, Volodimirom Zelenskim, u kojem je direktno povezao povlačenje Ukrajine iz ključnog grada Avdejevka sa nesposobnošću Kongresa da odobri dodatnu pomoć za napore zemlje da se odbrani od ruske invazije.

U toku nedelje, Senat je usvojio sa bipartisanom podrškom zakon o stranoj pomoći u iznosu od 95.3 milijarde dolara, koji uključuje 60 milijardi dolara za podršku Ukrajini. Međutim, republikanski predsednik Predstavničkog doma, Majk Džonson, izjavio je da nema nameru da donese ovaj zakon na glasanje, a Predstavnički dom je u dvonedeljnoj pauzi, preneo je CNN.

Zvaničnici SAD izrazili su zabrinutost zbog ruskih dobitaka u ratu, sugerišući da je to posledica usporavanja pomoći. Portparol Nacionalnog saveta za bezbednost, Adrienne Watson, takođe je izjavio da je povlačenje iz Avdejevke direktna posledica zastoja stranog zakona o pomoći u Kongresu.

Politika igara nema mesta u pružanju podrške savezniku


Potpredsednica SAD, Kamala Haris, takođe se obratila Kongresu za dodatnu pomoć Ukrajini, kritikujući republikance za zastoje u zakonodavstvu.

- Politika igara nema mesta u tome da se pruži podrška savezniku koji se suočava sa neizazvanom agresijom - rekla je Haris novinarima nakon bilateralnog sastanka sa Zelenskim na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti u Nemačkoj.

Zelenski je naglasio da se oslanjaju na podršku Sjedinjenih Država i da je ovaj paket vitalan za Ukrajinu. Takođe je naglasio da diktatori ne uzimaju odmor i da neprijateljska artiljerija ne prestaje zbog proceduralnih pitanja.

Reakcija predsednika SAD na pauzu Predstavničkog doma

Bajden je kritikovao članove Predstavničkog doma zbog dvonedeljne pauze, nazvavši to "skandaloznim" i izjavio da je "vreme da preuzmu odgovornost" nakon smrti ruskog opozicionog lidera Navaljnog.


"Odlaze na dve nedelje", rekao je Bajden u Beloj kući. "Šta oni misle? Bože, ovo je bizaran potez i samo potvrđuje svu zabrinutost i gotovo - neću reći paniku - ali pravu zabrinutost o pouzdanosti Sjedinjenih Država kao saveznika. Ovo je skandalozno."

Ukrajina se suočava sa obnovljenim pritiskom duž istočnog fronta u ratu protiv Rusije, uz nedostatak municije i ljudstva. Povlačenje iz Avdijivke predstavlja najveći dobitak za Moskvu od kada je prošle godine zauzela grad Bakhmut.

(CNN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Srbin

18.02.2024 06:12

To isto važi za njihove saveznike na Kosovu...Srpskoj teritoriji.. nije važno pravo.. već njihov interes...a interes je uništiti sve koji su proti njihove dominacije i pljačkanja po svetu. ZATRTI sve da bi i dalje živeli kso jedini gospodari sveta. I sve će učiniti da to i ostanu. A nalaze mationete kao Zelenskog koji je uništio dvoj narod...