ZELENSKI OPET PRAVI ČISTKU! Vreme je za ''reset'': Smenjen JOŠ jedan ukrajinski vojni zapovednik! (FOTO)

Autor:

Svet

10.02.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova smena dolazi nakon imenovanja Oleksandra Sirskog za vrhovnog zapovednika oružanih snaga, kojim je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamenio Valerija Zalužnija.

ZELENSKI OPET PRAVI ČISTKU! Vreme je za ''reset'': Smenjen JOŠ jedan ukrajinski vojni zapovednik! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je nedavno doživela promene u vojnom vrhu, a jedna od ključnih promena odnosi se na smenu prvog zamenika ministra obrane, Oleksandra Pavliuka.

Taras Melničuk je preneo vest na Telegramu, navodeći da će Pavliuk preuzeti drugu funkciju, ali nije precizirao o kojoj je funkciji reč. Nezvanično se spekuliše da bi Pavliuk mogao preuzeti dužnost novog zapovednika kopnenih snaga, prenosi Anadolija.

Foto: Wikipedia

Oleksandar Pavliuk

Novi vrhovni zapovednik oružanih snaga


Ova smena dolazi nakon imenovanja Oleksandra Sirskog za vrhovnog zapovednika oružanih snaga, kojim je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamenio Valerija Zalužnija. Zelenski je istakao da je neophodan "reset" i novi početak, naglašavajući time važnost promena u vojnom rukovodstvu.

Reakcije na promene u vojnom vrhu

Ove promene izazvale su brojne reakcije, a jedna od njih dolazi od ruskog političara Medvedeva, koji je Sirskog nazvao izdajnikom i optužio ga da je prekršio oficirsku zakletvu. S druge strane, javnost je iskazala interesovanje za novog glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, Oleksandra Sirskog, te se postavlja pitanje ko je on i kakva su njegova dosadašnja iskustva.

Ove promene u vojnom rukovodstvu Ukrajine svedoče o dinamičnoj političkoj situaciji u zemlji i naglašavaju važnost vojnog sektora u aktuelnom kontekstu.

(Anadolija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading