BEZ MUKE OPERITE PROZORE OVIM I NEĆE BITI MASNI: Spas koji se vešto krio u KUHINJI, nismo ni znali da je OVAKO DOBRO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi čiste sredstvom za pranje prozora i krpom, ali ispostavilo se da to nije pametno.

BEZ MUKE OPERITE PROZORE OVIM I NEĆE BITI MASNI: Spas koji se vešto krio u KUHINJI, nismo ni znali da je OVAKO DOBRO

Foto: shutterstock

U većini domaćinstava, pranje prozora spada u jedan od najmanje omiljenih kućnih poslova. Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu značajno olakšati ovaj posao i učiniti ga bržim i efikasnijim.

Prvo pravilo uspešnog pranja prozora jeste izbor pravog vremena za ovu aktivnost. Najbolje je prati prozore kada nema direktnog sunčevog svetla, jer će toplota ubrzati isušivanje sredstva za pranje i ostaviti mrlje na staklu.

Kada je reč o tehnici pranja prozora, važno je koristiti pravilne pokrete kako bi se izbegle neželjene mrlje i tragovi. Preporučuje se pranje prozora u obliku slova "S" ili "Z" kako bi se izbeglo ostavljanje linija i mrlja na staklu.

Foto: shutterstock

Očistite prozore sirćetom da ne bi bili masni


Pored klasičnih metoda, postoje i neobični trikovi za čišćenje prozora. Na primer, upotreba alkoholnog sirćeta ili novinskog papira može biti izuzetno efikasna za uklanjanje tvrdokornih mrlja i prljavštine sa staklenih površina.

Jutjub kanal "Uradi sama ideje za kreativce" objašnjava kako da napravite jeftino sredstvo koje ne ostavlja masne i prljave prozore, već perfektno čisti staklo. Potrebno je da kupite flašu sirćeta i da u bocu sa raspršivačem sipate pola nje. Druga polovina je voda, znači pola vode, pola sirćeta. To je sve što se tiče sastojaka, a pored toga trebaće vam brisač stakla i najobičnije novine.

Prvo nekoliko puta poprskajte staklo, a onda uzmite brisač. Pređite brisačem preko tečnosti. Novinama prelazite i pokupite ostatak sirćeta i vode sa stakla. Ovo sredstvo možete koristiti i za čišćenje slavina i drugih površina u kupatilu i kući. Nećete se pokajati, jer će sve blistati!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading