OČISTITE VEŠ MAŠINU OVIM SASTOJKOM IZ KUHINJE: Nije soda bikarbona još je BOLJE, ali i delotvornije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uklonite prljavštinu na jednostavan način.

OČISTITE VEŠ MAŠINU OVIM SASTOJKOM IZ KUHINJE: Nije soda bikarbona još je BOLJE, ali i delotvornije!

Foto: YouTube/ Bokina kuhinja

Veš mašinu možete očistiti od svih prljavština i neprijatnih mirisa izuzetno jednostavno. Obično posle dve nedelje od pranja, odnosno praška i veša, posledice se vide. Na gumi se stvori kamenac, a bubanj je daleko od perfektno čistog. Ono što većinu više nervira je kamenac oko samog ruba vrata veš mašine. Ono što ne vidimo je zapravo i prljavština koja se nalazi ispod bubnja.

Sve što vam treba je jedna tableta za sudo mašinu koja savršeno pere i čisti sve masne tanjire i sudove. Tabletu izlomite na pola i ubacite je u neki bokal, biće dovoljna samo jedna da se rešite neprijatnih mirisa i prljavštine.

Foto: Shutterstock

Kako očistiti veš mašinu tabletom za sudo mašinu

Jednu tabletu prelijete sa 400 mililitara vrele, proključale vode, a onda nekom kašikom mešajte dok se sve to lepo ne rastopi. Oko 50 mililitara alkoholnog sirćeta sipajte u središnju posudu u mašini. Njega koristimo u zamenu za omekšivač, odnosno za dezinfekciju.

Rastvorenu tabletu sipate u pregradu gde sipate prašak, a u pregradu gde sipate omekšivač, stavite alkoholno sirće. Mašinu uključite na program za pamuk, odnosno na 60 stepeni, sa manjim obrtajem centrifuge, ali je najbolje na 90, što je kuvanje. Primetićete kako je voda mutna, odnosno izbacuje prljavštinu. Mašina treba da bude prazna. Ovo bi trebalo uraditi bar jednom do dva puta u mesec dana kako biste održavali mašinu. Nakon pranja odmah ćete primetiti promenu, odnosno koliko je mašina čistija i sija se unutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading