MAKRONOV ČOVEK BIO NA SLAVLJU KOD PUTINA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU! Uz današnje izdanje poklon dodatak POTROŠAČKA PATROLA!

Autor:

Vesti

08.05.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

MAKRONOV ČOVEK BIO NA SLAVLJU KOD PUTINA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU! Uz današnje izdanje poklon dodatak POTROŠAČKA PATROLA!

Foto: Tanjug/AP

Srpski telegraf u izdanju za sredu 8. maj donosi pregršt važnih i interesantnih priča.

Uz današnji broj, poklon dodatak Srpskog telegrafa ''Potrošačka patrola'', čitajte:

SRBIJA KLJUČ KINESKOG PUTA SVILE: Megaprojekat u kojem Si Đinping računa na nas!

Predsednik Kine Si Đinping, s delegacijom od 400 ljudi, započeo je istorijsku posetu Beogradu, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sinoć je sleteo u Beograd, a kao prethodnica stigli su mnogobrojni ministri i drugi zvaničnici, koje su na aerodromu dočekali ministar finansija Siniša Mali i njegov kolega Tomislav Momirović, koji vodi resor spoljne i unutrašnje trgovine.

Dvojica lidera Vučić i Si Đinping će razgovarati o daljem razvoju političkih i ekonomskih veza i biće potpisano oko tridesetak bilateralnih sporazuma. Peking, njihov deveti po redu zvanični susret, vidi kao priliku za ojačavanje čeličnog prijateljstva dve države. To, kako ukazuju upućeni, podrazumeva i viđenje po kojem je Srbija jedna od ključnih tačaka globalne kineske inicijative "Pojas i put" ili, kako je nazivaju još i "novi kineski put svile", koju je pokrenuo upravo Si. Za Kinu, Srbija je svojevrsni most od grčkih luka ka Evropskoj uniji. Na tom putu je i Mađarska i zato nije slučajno odlučeno da kineski lider poseti i Budimpeštu.

ŠOK ZA NEMCE! Makronov čovek bio na slavlju kod Putina!

Slava, slava našem ruskom caru, Gospodom nama datom gospodaru! Ovim stihovima iz opere Mihaila Glinke, uz grmljavinu 30 artiljerijskih plotuna, u Kremlju je hor pozdravio Vladimira Putina, koji je peti put položio zakletvu kao izabrani predsednik Rusije. Putin je istovremeno zadao i težak udarac jedinstvu dve glavne zemlje EU pošto je na inauguraciju došao ambasador Francuske, dok je nemački otišao u Berlin.

UNAJMI, NEMOJ DA PLATIŠ! Novi detalji velike afere!

U naslovu ovog teksta poslužili smo se šalom, ali je afera koja trese kancelariju međunarodne organizacije UNDP (razvojni program Ujedinjenih nacija) u Beogradu izuzetno ozbiljna. Jer čelni ljudi kancelarije UNDP, o čemu Srpski telegraf piše u seriji tekstova, nakon opsežnog istraživanja koje smo sproveli, zavrnuli su, narodski rečeno, arhitektonski studio "Bureau cube partners DOO" iz Beograda za čak 140.000 dolara.
Prema saznanjima koja su nam potvrđena iz dva izvora unutar same beogradske kancelarije UNDP, postoji ozbiljna sumnja, praćena nizom konkretnih činjenica, da je došlo do zloupotreba prilikom projekta rekonstrukcije i dogradnje Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), zbog kojih bi mogla da pukne i međunarodna bruka.

ZEMLJOTRES U ELITI! Janjuš verio Aneli!

Bivši košarkaš Marko Janjušević Janjuš prekinuo je program dok je trajala emisija uživo u "Eliti" da bi zaprosio partnerku Aneli Ahmić i stavio joj prsten na ruku, zbog čega je njena porodica spremna da je se javno odrekne. Naime, Janjuš je dobio skriveni poklon od svoje podrške, pa je istog momenta doneo odluku da ga uruči rijaliti-devojci i veri je pred kamerama, što je izazvalo veliku pažnju javnosti, ali i emocije kod njihovih zajedničkih fanova. Ukućani su odmah poskakali na noge u Beloj kući, te Janjušev gest pozdravili aplauzom i ovacijama, dok je Aneli bila zabezeknuta. Pre nego što je izvadio prsten, Janjušević se obratio Anelinoj porodici, kojoj je uputio javno izvinjenje, a zatim partnerki postavio sudbonosno pitanje.

 

 

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 8. maj 2024. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading