PROSTRELNA RANA, OGOLJENE ŠAKE, IZGORELA LEĐA...: Zoran Ristović ubijen je pre 23 godine, njegova likvidacija i dalje je MISTERIJA!

Autor:

Hronika

13.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Ristovića nikad nije rasvetljena.

PROSTRELNA RANA, OGOLJENE ŠAKE, IZGORELA LEĐA...: Zoran Ristović ubijen je pre 23 godine, njegova likvidacija i dalje je MISTERIJA!

Foto: youtube.com/RUDAR 7

Zoran Ristović, poznatiji kao Prika, nestao je bez traga 9. maja 2001. godine, ostavljajući za sobom misteriju koja i danas intrigira javnost. Njegovo telo pronađeno je mesec dana kasnije, u Topčiderskoj reci u beogradskom naselju Resnik, sa jezivim tragovima nasilja.

Sumnjivi nestanak i jezivi pronađeni ostaci

Poslednji put viđen u društvu jednog muškarca, Ristović je ostavio za sobom automobil koji je kasnije pronađen nedaleko od mesta gde je poslednji put viđen. Obdukcija je otkrila da je Ristović ubijen i mučen, a njegovo telo je bilo izloženo brutalnim povredama. Prostrelna rana, povrede od tupog predmeta, ogoljene šake i izgorela leđa samo su deo jezivog opisa pronađenog tela.

 

https://www.youtube.com/watch?v=D5rq-vuUvxQ

 

Mračna prošlost i sumnje u umešanost

Prika je bio poznat po svom nasilnom karakteru i sumnjivoj prošlosti. Povezivan je sa različitim kriminalnim aktivnostima, uključujući moguću umešanost u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i drugih zločina u Beogradu.

Njegov odnos sa pojedinim članovima kriminalnog miljea, poput Milorada Ulemeka Legije, dodatno je uvećavao sumnje u njegovu ulogu u kriminalnim radnjama.

Prika je kao pratilac raznih glavešina iz "crvenih beretki" često putovao po Krajini. Poslednji put bio je u Kninu 1995, neposredno pred "Oluju", sa Momirom Gavrilovićem, pripadnikom Državne bezbednosti MUP Srbije, koji je ubijen posle razgovora sa savetnicima tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice.

Brat i sestra Ristovića 21. avgusta 2006. godine dali su izjavu tužiocu da je njihov brat bio u sukobu sa Miloradom Ulemekom Legijom, koji mu je, navodno, udario šamar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading