EVO KO JE OTAC UROŠA BLAŽIĆA: Radiša krio oružje kojim je njegov sin izvršio stravičan zločin!

Autor:

Hronika

23.05.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nogama i rukama Uroš Blažić i njegov otac imali su lisice.

EVO KO JE OTAC UROŠA BLAŽIĆA: Radiša krio oružje kojim je njegov sin izvršio stravičan zločin!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Radiša Blažić

Otac Uroša Blažića - Radiša, tereti se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija. Istragom je utvrđeno da je u njegovoj kući pronađena velika količina vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, uključujući automatsku pušku, pištolj, ručne bombe i crni barut. 

Uroš Blažić je navodno bio motivisan željom za osvetom zbog nepravde koju je doživeo njegov otac. Radiša Blažić, kao vojno lice, nije ostvario zacrtane ciljeve, zbog čega je Uroš krivio okolinu u kojoj je živeo i čitavo društvo. On je tvrdio da je njegov otac, pukovnik u Ministarstvu odbrane, bio "čovek koji je prilio krv za ovu državu" i da je postao vojni beskućnik. 

- Krivio je okolinu u kojoj je živeo, ali čitavo društvo koje je smatrao odgovornim za navodno bespravno iseljenje njegovog oca i porodice iz stana u kojem su živeli iako je njegov otac, kako je tvrdio na saslušanju: "čovek koji je prilio krv za ovu državu i koji je uništio mentalno i fizičko zdravlje, a postao je vojni beskućnik" - kaže izvor iz istrage.

Sramna odbrana i napad u sudnici

Radiša Blažić je izneo svoju odbranu pred Višim javnim tužilaštvom, negirajući bilo kakvu ulogu u omogućavanju zločina. On je tvrdio da nije znao za postojanje oružja u kući, pokušavajući da prebaci odgovornost na svoje sinove.

- Živim sa porodicom u Donjoj Duboni. Po zanimanju sam vojno lice. Imam čin od 2008. godine, kao pukovnik u Ministarstvu odbrane, kao načelnik vojnog arhiva u Beogradu. Što se tiče krivičnog dela koje mi je predočeno krivičnom prijavom i stavljeno na teret, a u pitanju je krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, mogu da izjavim da je 5. maja u mojoj porodičnoj kući u Donjoj Duboni izvršen pretres od strane policijskih službenika i da je pronađena određena količina oružja. O tome je sačinjen i izdat zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija koji je potpisao moj sin. Nisam siguran gde sam ja tada bio i zašto ja nisam potpisao zapisnik. Nakon što mi je pročitano šta je sve oduzeto i gde, mogu da izjavim, što se tiče vazdušne puške koja je pronađena u pomoćnom objektu na polici, da je to puška mog dede. U pitanju je stara puška koja je dugo stajala tu. Mislim da se vazdušna puška ne prijavljuje. Što se tiče municije koja je kod mene pronađena, a takođe i jednog usnika cevi za automatsku pušku, ne znam šta će to kod mene - rekao je Blažić u tužilaštvu.

"Pištolji nisu moji, već od mojih sinova!"

On je ispričao da u kući u Donjoj Duboni godinama živi sa porodicom i da su on i supruga koristili spavaću sobu u suterenu, dok na spratu postoje četiri sobe - u jednoj je povremeno spavao Uroš, u jednoj Radišin otac, a u jednoj stariji sin sa suprugom i detetom, dok četvrtu sobu nisu koristili.

Ja ne znam u kojoj sobi je pronađeno navedeno oružje. Kao što sam rekao, nisam ni znao da to oružje postoji. Što se tiče pretresa koji je obavljen 9. maja u kući u kojoj živim, tom prilikom je policija u mojoj kući pronašla neko oružje. Potpisao sam zapisnik. Znam da je tada kod mene policija pronašla i oduzela lovačku pušku za koju moram da kažem da imam dozvolu, kao i za malokalibarsku pušku i "karabin". Sve dozvole za držanje oružja pokazao sam policiji. Što se tiče pištolja, oni nisu moji, već pištolji mojih sinova. Ja sam policijskim službenicima pokazao i njihove dozvole za te pištolje. Kada je u pitanju optički nišan, mislim da je on od vazdušne puške - dodao je.

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice. On i sudski stražari su trčali dalje od sudnice. Na nogama i rukama Uroš Blažić i njegov otac imali su lisice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading