DA SRCE PREPUKNE! "SINE MOJ, SAMO DA SI TU..." Majka Dalibora Todorovića ubijenog u masakru u Duboni opisala kako izgledaju dani bez njega - Krenem da te zovem, pa se zaustavim...

Autor:

Hronika

18.05.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

E, moj dobri, veseli, lepi, sine, nedostaješ majci svojoj. Dačo, voli te majka, srećo moja jedina - napisala je neutešna majka.

U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Dačina porodica ulazi u svaki dan noseći veliki teret, a njegova majka svoju bol i tugu često deli na svojim društvenim mrežama, uz zajedničke fotografije na kojima sa sinom pozira nasmejano i srećno. U svojim tužnim porukama, ističe koliko joj nedostaje njen Dača, izražavajući bol zbog nedostatka svakodnevnih sitnica poput poziva, poruka i zajedničkih trenutaka.

- Nedostaju pozivi, poruke, laku noć, dobro jutro, nedostaje, zlato moje. Krenem da te pozovem... Da ti ispričam kako se ništa novo nije dogodilo od kad nisi tu... Krenem, pa se zaustavim, istina me vrati u stvarnost da nisi više pored majke svoje, milo zlato moje. E sine moj, samo da si tu, ne bih te tražila u tuđim pogledima, govorima nadajući da ću te negde videti i sresti. Ne bi mi samoća ovako teška bila, tuga i suze koje ne prestaju da teku, čedo moje jedino. E moj dobri veseli lepi sine, nedostaješ majci svojoj, Dačo, voli te majka, srećo moja jedina - napisala je neutešna majka.

Meštani sela Dubona, kao uspomenu na Daču, ali i Milana i Kristinu, brata i sestru, koji su takođe ubijeni iste noći, oslikali su mural na zidu škole. Ovaj gest simbolizuje trajno sećanje na ove mlade ljude koji su prerano napustili svet, s namerom da nikada ne budu zaboravljeni. Pored toga, Daliborovi drugovi su oslikali mural na zidu Tehničke škole u Mladenovcu, koju je Dalibor pohađao, pokazujući duboko prijateljstvo i sećanje koje čuvaju na svog voljenog druga.

Podsetimo, psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading