"NAREDBA STIGLA PREKASNO" Ukrajinski oficir o uzrocima pada Avdijevke (VIDEO)

Autor:

Svet

19.02.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski oficir je kazao kako postoji nekoliko uzroka ukrajinskog poraza u Avdijevki.

"NAREDBA STIGLA PREKASNO" Ukrajinski oficir o uzrocima pada Avdijevke (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski portal "Strana" objavio je razgovor sa neimenovanim ukrajinskim oficirom o uzrocima gubitka Avdijevke, kao i o operaciji povlačenja iz mesta. 

- Naredba o povlačenju trupa iz grada je ispravna, pogrešno je što to nije data ranije kada je bilo jasno da postoji realna opasnost po opstanak trupa. Zbog takvog kašnjenja, povlačenje se odvijalo sa teškom mukom i gubicima - naveo je oficir Kijeva. 

On je dodao kako postoji nekoliko uzroka ukrajinskog poraza, ali da je najznačajniji onaj koji se tiče operativnog unapređenja ruske vojske.

- Glavni razlog je taj što su Rusi naučili da izoluju bojno polje. Odnosno, uništili su nam logistiku. Usled toga naše jedinice na frontu nisu dobile potrebnu količinu popune i municije i postepeno su se snage iscrpljivale, stvarale su se praznine, gde je neprijatelj kasnije uspeo da prodre - kaže izvor portala Strana.

Po njemu se taktika Rusa na bojnom polju dosta promenila i više nema napada "ljudskim talasom" kao što je to bilo u slučaju Bahmuta. Sada se to radi na sofisticiraniji način identifikacijom slabih tačaka u ukrajinskim linijama i koncentrisanjem napada na iste. 

Ukrajinski oficir ne završava optimistično svoju ispovest: 

- To se sve sabira i menja stanje na ratištu ne u našu korist. Ne menja se brzo. Ne mogu reći da će Rusi negde za dan-dva moći da probiju front. Ali postepeno, iz nedelje u nedelju, crpe nam snagu i, na kraju, situacija može postati veoma loša. Pogotovo ako Rusi sprovedu još jedan talas mobilizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading