BUBAMARA SE ZAKOTRLJALA NAKON DVA I PO MESECA: Evo šta je obeležilo prolećnu premijeru prvoligaškog karavana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.02.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon puna dva i po meseca pauze, prvoligaški klubovi u krenuli u borbu za prvenstvene bodove.

BUBAMARA SE ZAKOTRLJALA NAKON DVA I PO MESECA: Evo šta je obeležilo prolećnu premijeru prvoligaškog karavana! (VIDEO)

Foto: FK Jedinstvo Ub

Poslednjeg vikenda meseca februara 2024. godine konačno su i članovi Prve lige Srbije nastavili takmičenje, a 16 klubova drugog stepena srpskog klupskog fudbala u odlučujući period je ušlo sa različitim ambicijama.

 

Ono što je svakako obeležilo prolećnu preijeru, jeste činjenica da su domaćini ostvarili svega dva trijumfa, dok je isto toliko mečeva okončano najnepopularnijim rezultatom 0:0. Lazarevačka Kolubara i novosadska Mladost GAT su jedine gostujuće ekipe koje se kući vraćaju sa celim plenom, a treba istaći da je uvodno kolo proteklo u ne baš zavidnoj efikasnosti. Ukupno je postignuto svega devet pogodaka, od čega su četiri gola viđena na stadionu u Vojvođanskoj ulici gde je prošlosezonski superligaš savladao novobeogradski Radnički.

- Jedinstvo (Ub) : Radnički (Sremska Mitrovica) 1:0:

Na stadionu "Dragan Džajić" domaći sastav je stigao do minimalne, ali izuzetno vredne pobede nad rivalom u borbi, ne samo za plasman u plej-of, već i poziciju u samom vrhu tabele koja omogućava i potencijalni plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Bio je ovo prvi susret u kojem je sa klupe Ubljana ekipu predvodio novi trener Ivan Radovanović, a crveno-beli su slavili pogotkom Danila Miladinovića u 65. minutu susreta.

 

 

- Metalac (Gornji Milanovac) : Smederevo 1924 (Smederevo) 0:0:

Oko 800 ljubitelja fudbala na stadionu u gradu podno Rudnika nije imalo priliku da uživa u pogotcima, ali se ipak mora naglasiti da obe ekipe moraju biti zadovoljne podelom plena kojim nastavljaju pohod ka ostvarenju zacrtanog cilja.

 

 

- Radnički (Novi Beogad) : Kolubara (Lazarevac) 0:4:

Prolećna premijera donela je veliku glavobolju novobeogradskim "majstorima". Sa četiri pogotka Lazarevčani su najavili pohod ka vrhu tabele, dok će Radnički u narednom periodu pokušari da izbegne najgore, eliminaciju u niži stepen takmičenja, Srpsku ligu Beograd.

Golove za ekipu Kolubare postigli su Mile Savković i Nikola Furtula u uvodnim minutima susreta, da bi u drugom poluvremenu "tačku na i" stavili Vukašin Braunović i Krsta Đorđević.

 

 

- GFK Dubočica (Leskovac) : Tekstilac (Odžaci) 0:0:

Duel prošlosezonskih srpskoligaša, ali i klubova koji se nalaze u gornjem delu prvoligaške tabele okončan je podelom bodova, bez golova, ali je i jedan bod Leskovčanima doneo proboj na drugu poziciju, mesto koje po okončanju ligaškog takmičenja vodi u Superligu Srbije.

Treba napomenuti da je susretu na Gradskom stadionu "Dubočica" prisustvovalo oko 2.200 navijača.

 

 

- Mačva (Šabac) : OFK Vršac (Vršac) 0:0:

Dve ekipe koje se nalaze na sredini tabele, koje su u meč ušle bodovno izjednačenje i koje konkurišu za plasman u plej-of fazu takmičenja, na startu nastavka šampionata podelile su bodove u gradu na Savi.

Nakon uvodnih 90 minuta ostaje "ista meta i isto odstojanje".

 

 

- RFK Grafičar (Beograd) : Inđija Toyo Tires (Inđija) 1:0:

Derbi prvog kola nastavka šampionata odigran je na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" gde su se sastalle ekipe koje u nastavku takmičenja imaju najviše ambicije.

U duelu u kojem su oba tima imala svoje prilike, presudio je pogodak Marka Ćurića u 21. minutu, čime su popularni "grafosi" krenuli u ostvarenje primarnog cilja, ispravljanja jesenjih propusta i plasmana u doigravanje za šampionski pehar.

 

 

- RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) : OFK Beograd (Beograd) 1:0:

Iznenađenje, slobodno se može reći i kompletne dosadašnje sezone, dogodilo se na stadionu u Čelarevu gde je dosadašnji fenjeraš, RFK Novi Sad 1921 savladao neprikosnovenog lidera.

Navedeni poraz neće "upaliti alarm" na staroj Karaburmi, ali sa druge strane "kanarinci" su dobili vetar u leđa kada je borba za opstanak u pitanju, a navedeno je do nedavno smatrano "nemogućom misijom" kada je u pitanju novosadski sportski kolektiv.

Jedini pogodak na meču pred oko 550 navijača postigao je u 66. minutu Lazar Vrekić.

 

 

- GFK Sloboda (Užice) : Mladost GAT (Novi Sad) 0:2:

Popularni "gatovci" nose bodove iz grada na Đetinji čime su sebi dali prednost u borbi za opstanak u odnosu na sastav a stadiona "Radomir Antić".

Pitanje pobednika rešeno je tokom drugog poluvremena kada su mrežu GFK Slobode zatresli Miljan Vukadinović u 52. i Dragan Kokanović u 59. minutu.

Međutim, meč je obeležila teška povreda Kurta Abrahamsa koji je već u trećem minutu susreta doživeo prelom članka noge i predstoji mu duga pauza i proces oporavka.

 

 

Narednog vikenda na programu su mečevi drugog prolećnog kola, ukupno 22. takmičarske runde u kojem će se sastati:

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Mačva (Šabac)

OFK Vršac (Vršac) - GFK Sloboda (Užice)

Mladost GAT (Novi Sad) - Metalac (Gornji Milanovac)

Smederevo 1924 (Smederevo) - Jedinstvo (Ub)

Radnički (Sremska Mitrovica) - Radnički (Novi Beograd)

Kolubara (Lazarevac) - GFK Dubočica (Leskovac)

Tekstilac (Odžaci) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad)

OFK Beograd (Beograd) - RFK Grafičar (Beograd)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading