PAD UŽIČKE REPUBLIKE: "Gatovci" se gostili na Đetinji - poraz "era" u senci teške povrede južnoafričkog fudbalera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret koji je smatran možda i ključnim za obe ekipe, pripao je gostima iz "srpske Atine".

PAD UŽIČKE REPUBLIKE: "Gatovci" se gostili na Đetinji - poraz "era" u senci teške povrede južnoafričkog fudbalera!

Foto: GFK Sloboda Užice

Jesenji deo takmčenja u okviru Prve lige Srbije, obe ekipe su okončale na pozicijma koje vode u srpskoligašku konkurenciju, tako da je prolećna premijra smatrana utakmicom koja pobedniku donosi mnogo više od sama tri boda.

 

Domaća GFK Sloboda je u navedeni susret ušla sa 13. pozicije i 17 osvojenih bodova, doke se novosadska Mladost GAT našla na jednoj poziciji niže sa dva boda manje.

Na samom početku meča domačin je mogao da stigne do prednosti. Bojan Gajić dobija sjajnu loptu u prostor, kreće ka golu Mladena Živkovića i biva oboren na ivici kaznenog prostora, a sudija Uroš Ržić pokazuje samo žuti karton novosadskom fudbaleru.

Već u trećem minutu susreta potpuni muk na stadionu među oko 1.500 okupljenih ljubitelja fudbala. U duelu su se našli, verovatno najveće pojačanje Ušičana, Kurt Abrahams i jedan od članova "gatovaca", a Južnoafrikanac je pao na travu, a igrači koji su se u blizini nalazili odmah su dozivali ne samo lekara sa klupe, već i vozilo hitne pomoči jer je bilo jasno da je Abrahams doživeo tešku povredu. Kasnje je potvrđeno da je u pitanju prelom članka i očekuje ga višemesečna pauza.

Mnogima nakon navedenog događaja i nije bilo do fudbala, tako da se početnim rezultatom otišlo na odmor.

Na početku drugog poluvremena isksuni Vladimir Silađi, samo što je ušao na teren, imao je izglednu priliku, ali je golman Živković i ovoga puta izašao kao pobednik, a pitanje tima koji će osvojiti ceo plen "kraj Đetinje", rešeno je za samo sedam minuta u intervalu od 51. do 58.

 

 

U navedenom 51. minutu Miljan Vukadinović koristi smušenost domače odbrane i trese mrežu da bi sedam minuta kasnije, nakon još jedne kardinalne greške domaćih fudbalera, mrežu zatresao i Dragan Kokanović postavivši konačan rezultat ovog meča.

 

 

- Prva liga Srbije, 21. kolo:

GFK Sloboda (Užice) - Mladost GAT (Novi Sad) 0:2 (0:0)

Strelci: M. Vukadinović u 51. i D. Kokanović u 58. minutu za Mladost GAT

Stadion "Radomir Antić", Užice

Gledalaca: 1.500

Sudija: Uroš Ržić

Žuti kartoni: P. Jovanović, Đ. Glišović, L. Savić, M. Stanojević (GFK Sloboda); L. Drobnjak, M. Bjeloš, B. Čečarić, M. Balabanović (Mladost GAT)

GFK Sloboda (Užice): Savić, Abrahams (Tumbas), Gajić (Čarls), R. Glišović, Đ. Glišović, Janković, Mjung (Silađi), Rašković (Alić), Srbijanac, Stanojević, Đukić (Starčević). Trener: Dušan Ivanović

Mladost GAT (Novi Sad): Živković, Bjeloš (Mitošević), Bugarin, Čečarić, Drobnjak (Dubakčić), Jokić (Balabanović), Popović (Kokanović), Šušnjar, Tanasin, Vidović, Vukadinović (Đurčin). Trener: Dušan Bajić

Narednog vikenda užička GFK Sloboda gostuje OFK Vršcu, dok će Mladost GAT u Novom Sadu dočekati gornjomilanovački Metalac.

http://<iframe src="https://srbijasport.net/embed/standings/6834" frameborder="0" scrolling="no" width="100%" height="646" style="height: 646px"></iframe>

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading