"NEMA ZIME" ZA KLUB IZ DEBELJAČE: Aktuelna uprava na čelu sa predsednikom Ilkićem radi odličan posao!

Autor:

Sport

27.04.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ide se korak po korak, plan je poznat, samo je na svima da radom i trudom isti realizuju.

"NEMA ZIME" ZA KLUB IZ DEBELJAČE: Aktuelna uprava na čelu sa predsednikom Ilkićem radi odličan posao!

Foto: FK Spartak 1911 Debeljača

Fudbalski klub Spartak 1911 jedan je od najstarijih sportskih kolektiva na teritoriji bivše Jugoslavije, trenutno se ekipa takmiči u okviru Područne fudalske lige Pančevo, gde igra već šest vezanih sezona.

Republika

Proteklih dana završen je veliki projekat na polju infrastrukture, na tribinama stadiona u Debeljači postaljene su stolice, pa će oko 250 navijača imati priliku za dodatni ugođaj prilikom posete utakmicama i trenizima. 

O najnovijim radovima u klubu, kao i o nekoj bliskoj budućnosti razgovarali smo sa predsednikom kluba, Draganom Ilkićem (42), on je na mesto prvog čoveka Spartaka već punih deset godina.

Dolazak nove uprave ozvaničen je pre desetak godina, sa njom ste i Vi stigli na mesto predsednika kluba.

- Svake godine smo u dosadašnjih deset, od dolaska nove uprave, radili nešto. Klub ima veliku istoriju, kada smo mi došli krenuli smo iz najnižeg stepena takmičenja, ali je Spartak jedan period igra i treći rang takmičenja u našoj zemlji, odnosno Srpsku ligu. Dosta se ulagalo u infrastrukture, imamo reflektore sa obe strane, radili smo na prostorijama kluba. Kupljen je i tratkor za košenje trave i na redu su došle i stolice na tribinama.

Tribina je do pre par dana bila betonska, međutim sada je nakon Vaše ideje došlo do montiranja stolica.

- Uz pomoć meštana i njihove finasijske pomoći uspeli smo da obezbedimo 250 stolica koje smo postavili ovih dana. Sada će ugođaj na našem stadionu biti još bolji, u Debeljači se voli fudbal, trudimo se da što više domaćih igrača nastupa, i time dolazimo i do navijača, koji prate svoje prijatelje, rođake.. 

Kako opisujete aktuelno prvenstvo i trenutni plasman na 11. poziciju u ligi?

- Prošle sezone smo bili na trećem mestu na tabeli, sada smo tu na sredini tabele, sigurno je da ćemo ostati u ligi. Imamo 6-7 fudbalera koji standardno igraju iz Debeljače, veliki je tu rizik jer mi ubacujemo decu sa 16-17 godina u prvi tim. Za sada je odlična priča, imamo mlađe igrače i mislim da imamo jako dobru budućnost ako nastavimo ovim tempom. 

Kakva je situacija sa mlađim selekcijama u Debeljači?

- Radi se i sa njima jako kvalitetno, sve selekcije su takmičarske, što znači da nastupaju u određenim ligama i pokušavamo iz godine u godinu da napredujemo i da te selekcije budu što masovnije. 

Jako je teško u trenutnim uslovima planirati nešto na duže staze, ali koji su Vaši planovi sa klubom u naredne 2-3 sezone?

- Pre svega da ekipa ostane na okupu još neki period, da probamo da napadnemo Vojvođansku ligu. Finansije diktiraju planove, ali je najbitnije da je pozitivna energija, da imamo volju za radom i da je uprava mlada. Naš "posao" smo ozbiljno shvatili, svake nedelje imamo sastanak, zna se koja zaduženja svako ima, i to nas posebno raduje.

Ekipu Spartaka u nedelju, 28. apriča očekuje meč 24. kola PFL-a Pančevo u kojem će ugostiti ekipu Unirea, i to će biti prilika na svi prisutni isprobaju nove stolice na tribinama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading