DERBI SEZONE U DIVOŠU: Gosti su uspeli da prekinu neverovatnu seriju bez poraza ekipi Hajduka!

Autor:

Sport

09.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Donjeg Tovarnika je novi lider na tabeli.

DERBI SEZONE U DIVOŠU: Gosti su uspeli da prekinu neverovatnu seriju bez poraza ekipi Hajduka!

Foto: FK Sloboda Donji Tovarnik

U okviru 26. kola Vojvođanske lige Jug ekipa Hajduka iz Divoša ugostila je sastav Slobode iz Donjeg Tovarnika, bio je ovo derbi kola, a po mnogima i prvenstva, imajući u vidu da su snage odmerila dva prvoplasirana tima na tabeli.

Republika

Hajduk je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, dok su gosti sa bodovnim saldom na koti 60, imali tri boda zaostatka za prvim mestom. Već je poznato da šampion ide direktno u viši rang takmičenja, dok će drugoplasirani pokušati kroz baraž da se izbori za promenu ranga.

Ulog je bio veliki, pa je gotovo čitavo prvo poluvreme proteklo u klasičnom ispitivanju snaga, gosti su imali veći posed, stvorili su par polurpilika, međutim bez promene rezultata. Najbolja šansa za pogodak viđena je kada je fudbaler Hajduka, Tomislav Trebovac šutirao, međutim, golman Slobode, Jagodić je uspeo da sačuva svoju mrežu.

U drugom poluvremenu možda i ključni momentar utakmice bio je ulazak Milana Milinkovića, umesto Kristijana Anotnića, u redovima Slobode. U domaćem taboru izvršene su tri izmene.

Republika

Foto: Instagram.com/printscreen/FK Hajduk Divoš

Domaćin je ispustio prvo mesto na tabeli

Gosti kreću sa jačim napadima i pritiskom na odbranu domaćina, igra se 57. minut kada je nakon kornera i uigrane akcije Kokir pokušao, ali je lopta završila na stativi. Desetak minuta kasnije Milinković šutira, ali golman Hajduka odlično interveniše.

Uzvratili su domaći na drugoj strani, odličnu priliku imao je Zolnajić, međutim nije bio precizan. Na isteku 81. minuta viđen je prvi pogodak na utakmici, pokušao je Vujasin, međutim lopta se odbija do Milinkovića, koji centrira loptu, Nikola Kokir je smešta u mrežu, 1:0 za Slobodu.

Krenuli su nakon toga domaći u ofanzivu, međutim pitanje pobednika gosti su rešili u nadoknadu vremena. Milojević dodaje do rezerviste Milinkovića, koji je prošao par protivničkih fudbalera, nakon čega je pogodio za konačnih 2:0 u korist tima iz Donjeg Tovarnika.

Hajduk (Divoš) - Sloboda (Donji Tovarnik) 0:2 (0:0)

Hajduk: Tojagić, Džibrić (od 53' Bajunović), Radaković (od 46' Herceg), Jelić (od 83' Veselinović), Jević, Mandić, Cvijić, Nađ, Zolnajić, Jurišić (od 46' Uglješić), Trebovac (od 46' Kudrić)

Sloboda: Jagodić, Čolić, Kuburović, Josimov, Janković, Kokir, Vujasin (od 90' Sremčević), Vukotić (od 71' Milojević), Đuričić, Barić (od 71' Stojanović), Antonić (od 46' Milinković)

Iz redova Slobode je nakon meča stigla poruka sledeće sadržine:

- Želeli bi da se zahvalimo našim navijačima koji su došli u velikom broju i dali našim igračima veter u leđa i pomogli da pobedimo i da se osećamo kao da igramo u Tovarniku. Takođe želimo da se zahvalimo domaćinima na odličnom dočeku,i na fer i korektnoj utakmici. Našu ekipu očekuju još četri finala.

Nakon ovog kola Sloboda i Hajduk dele prvo mesto na tabeli sa bodovnim saldom na koti 63, međutim, tim iz Donjeg Tovarnika ima prednost u međusobnim duelima, pa će on biti prvi, ukoliko na kraju sezone klubovi imaju isti broj bodova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading