CRVENA ZVEZDA JE NOVI ŠAMPION ABA LIGE! CRVENO-BELI "POMETLALI" PARTIZAN U FINALU! Žocovi igrači doživeli propast pred svojim navijačima!

Autor:

Sport

19.05.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde vratili su pehar AdmiralBet ABA lige na Mali Kalemegdan, pošto su u Areni savladali Partizan i treći put u nizu u finalu sa 82:76!

CRVENA ZVEZDA JE NOVI ŠAMPION ABA LIGE! CRVENO-BELI "POMETLALI" PARTIZAN U FINALU! Žocovi igrači doživeli propast pred svojim navijačima!

Foto: Starsport

Crveno-beli su zasluženo slavili. Prilično bolje je u utakmicu ušla Crvena zvezda, pa je Lazić već posle 30 sekundi igre "prebacio" čuvenu granicu od 2.5 poena, pogodivši penal uz faul. Nakon nešto više od četiri minuta gosti su imali 12:4 kada je Nedović pogodio prvu trojku na meču. Bio je to blagi šok za Partizan na startu, ali su uspeli iz njega da se izdignu Žocovi igrači. Trojkama Ponjitke i Avramovića, kao i serijom 7:2 na isteku prve četvrtine, crno-beli su na prvi odmor otišli sa košem minusa.

Foto: Starsport

 

 

Istakli su se tada dvojica do sada nevidljivih igrača, po jedan na obe strane. Gilespi je vezao četiri poena i uhvatio neke važne lopte, a Anđušić uzvratio pogotkom van linije 6,75. Teodosić je bio malo indisponiran, pa je u nekoliko navrata ničim izazvano izgubio loptu, ali je nakon toga, u njegovom stilu, podigao za tri i pogodio kada je trebalo sredinom druge deonice. Predvodio je crno-bele do izjednačenja Avramović koji je pored nekoliko penala pogodio i neke važne šuteve iz igre. Međutim, ponovo se Zvezda odlepila zahvaljujući pogocima Davidovca sa linije slobodnih bacanja, ali i trojci Gedraitisa na 40 sekundi do kraja prvog poluvremena. Pre odlaska na pauzu uspeli su Smit i Kaboklo da smanje razliku na sasvim pristojnih četiri poena.

Foto: Starsport

 

Istopio je Partizan vrlo brzo taj minus na otvaranju treće deonice. Trojkom Pantera, a potom i Avramovića, poveli su crno-beli prvi put nakon dužeg vremena. Ipak, Lazić se, nakon što je izgubio loptu, iskupio za tu grešku i pogotkom van linije 6,75 ponovo doneo prevagu na stranu gostiju. Usledila je duga pauza tokom koje se gledalo da li je Davidovac napravio nesportski faul nad Panterom koja je mnogo više "legla" gostujućem sastavu, budući da je nakon toga vezao 7:0.

Foto: Starsport

 

Nakon trojke Jaga morao je tajm aut da zove Obradović. Međutim, iako su sa meča isključeni sportski direktor Zvezde i prvotimac Fredi Gilespi, a Ledej pogodio uz faul, ni taj momentum nisu uspeli domaći igrači da iskoriste. Jago je još jednom trojkom zatvorio treću četvrtinu i doveo crveno-bele do +7 na 10 minuta do kraja.

Foto: Starsport

 

Gosti su vrlo brzo stekli i najveću prednost na meču, pošto je nakon trojke Tompkinsa Lazić realizovao penal za +10. A onda su iz senke iskočili igrači Partizana koji su ove sezone bili u drugom planu. Ponjitka je posle trojke pogodio i za dva, Trifunović bio precizan sa distance, ali je najveći "X" faktor bio Anđušić. Danilo nije dobijao priliku na prethodnim mečevima, a večeras je možda pokazao Željku da nije doneo dobru odluku.

Sam je u tim momentima držao Partizan u životu vezavši nekoliko bitnih poena. I uspeli su ponovo crno-beli da se vrate u igru na samo -2, ali je Teodosić trojkom još jednom utišao Arenu. I tu se otprilike dogodio i ključni momenat. Posle toga je Zvezda pametnim i smirenim odlukama u napadu konstantno držala razliku na oko pet poena, uglavnom pogocima sa penala.

Ipak, nisu se tada proslavili Nedović, Bolomboj i Jago koji su bili polovični u važnim trenucima, pa su omogućili Avramoviću da se još jednom "razgoropadi". Prvo je Aleksa pogodio dva penala, pa trojku, a onda je Jago propustio šansu da prelomi meč promašivši otvorenu trojku. Ipak, ni to nisu uspeli da iskoriste crno-beli, pa je Zvezda vratila pehar u vitrine Malog Kalemegdana!

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

76:82 Avramović promašuje šut ta tri. Bolomboj pravi faul nad Avramovićem koji je imao dva slobodna bacanja i bio precizan oba puta. Bolomboj promašuje težak šut. Panter promašuje, a potom pravi faul i dobija petu ličnu grešku. Bolomboj je imao slobodna bacanja i imao 1/2. Avramović pogađa trojku na oduševljenje publike. Teo je napravio faul nad Smitom, koji je imao polovičan učinak sa linije penala, onda je Anđušić faulirao Nedovića i oba puta bio precizan, a Lazić donosi titulu Zvezdi nakon slobodnih bacanja.

70:77 Nedović promašuje šut za tri. Panter na drugoj strani ne pogađa trojku iz teške pozicije, a Trifunović pravi faul nad Nedovićem koji je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Ponovo Panter nije uspeo da poentirao nakon solo prodora, a na drugoj strani Bolomboj je fauliran od strane kapitena Partizana, pa je išao na liniju za slobodna bacanja i bio polovičan. Anđušić pravi novi faul, a Jago je imao slobodna bacanja koji je imao do 1/2.

70:74 Anđušić je pokušao sa tri iz teške pozicije, ali nije pogodio. Potom Anđušić pravi faul nad Davidovce koji je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Panter je pokušao iz teške pozicije, ali je nije bio precizan. Na drugoj strani Davidovac promašuje trojku. Ponjitka je uposlio Smailagića koji je bio ispod koša i pogodio lake poene. 

68:73 Anđušić je imao tri slobodna bacanja i pogobio sva tri. Potom je Smailagić faulirao Jaga koji je imao dva slobodna bacanja i oba puta bio precizan. Anđušić promašuje šut za tri. a lopta dolazi do Doužera. ali Gedraitis mu izbija iz ruke. Jago pravi faul nad Anđušićem uz poen koji je išao na liniju penala i pogodio. Teodosić je poentirao za tri.

 

 

62:68 Nedović igra protiv Alena, flouter i težak promašaj. Odlična borba za loptu Ponitke. Jago pravi faul na Doužer, koji je bio spreman da koristi prednost u visini igrom leđima. Doužer nekako dodaje Ponitki, koji pogađa ispod koša i vezuje seriju od pet poena. Nedović doo Bolomboja, koji dodaje Rokasu. Cepa mrežicu Giedraitis. Potom Ponjitka pogađa-

58:65 Tompkins igra leđima, udvaja ga odbrana, dodaje loptu Mitroviću, koji je prosleđuje Laziću. Odbrana faulira Lazića na polaganju i daje mu dva bacanja. Precizan na prvom pokušaju, drugo promašuje. Dvocifrena prednost Zvezde. Doužer diže novu poludistancu, ali opet promašuje, međutim Trifunović pogađa trojku

55:64 Trej Tompkins dodaje prelep pas Rokasu, ali promašaj hvata Mitrović i pogađa ispod koša. Doužer iz izolacije diže šut, promašuje, ali nakon ofanzivnog skoka pogađa Ponitka trojku. Rokas do Tompkinsa i vraća najnovije pojačanje Zvezde.

Treća četvrtina:

52:59 Nakon serija promašaja, Ledej pogađa uz faul, pa je išao na liniju penala, ali promašuje. Na drugoj strani Davidovac pogađa. Gilspi pravi faul nad Anđušićem koji je pogodio oba slobodna bacanja. Potom Jago poentirao šutem za tri. Teodosić promašuje šut za tri, kao i Anđušić. 

 

48:54 Mitrović je imao polaganje na asistencija Jaga. Avramović je promašio čist zicer na drugoj strani. Jago uz puno sreće pogađa trojku. Doužer se lepo snašao i pogodio, sa druge strane Mitrović promašuje trojku. Doužer je imao slobodna bacanja i bio precizan oba puta. Jago gubi loptu na drugoj strani, a Partizan je imao napad, ali neuspeo, pošto je Ledej promašio šut. Bolomboj je imao slobodna bacanja i oba pogodio.

44:45 Avramović diže trojku i to je prvo vođstvo za Partizan. Teodoić da vrati trojku i promašuje šut. Krade loptu Zvezda, a onda Teo dodaje do Lazića za povratak prednosti. Avramović ide na polaganje i promašuje. Teo promašuje novu trojku, a onda ličnu grešku pravi Davidovac. Smailagić do Smita, koji promašuje ceo koš. Zvezda ima napad. Mitrović do Lazića, koji promašuje trojku. Promašuje i Smailagić.

 

41:42 Partizan promašuje prvu trojku, a onda Nedović dodaje Davidovcu, koji isto promašuje u napadu. Lazić izbija loptu Panteru u aut. Panter izbacuje Gilespija dobrim driblingom i pogađa svoju prvu trojku na meču. Tamo su u kontakt ušli i na zemlji ostali Kaboklo i Lazić. Drži se Bruno za primicač, a sudije će pogledati snimak da provere šta se desilo. Nakon gledanja snimka utvrdili su da nije bilo nepravilnosti.

Druga četvrtina:

38:42 Doužer je napravio faul, pa je Zvezda došla do poena preko Mitrovića. Potom je Panter promašio sa poludistance. Potom Avramović pravi faul nad Davidovcem koji je imao slobodna bacanja i oba puta bio precizan. Potom je Doužer promašio težak šut, a Kaboklo zicer. Na drugoj strani Davidovac ponovo pogađa slobodna bacanja. Smit je pogodio uz faul, pa je imao dodatno slobodno bacanje i bio precizan. Gedraitis na drugoj strani pogađa sjajnu trojku. 

Foto: Starsport

 

33:33 Smit je promašio trojku. Bolomboj je potom uspeo da postigne teške poene. Doužer je imao slobodna bacanja i oba puta pogodio. Potom je Mitrović fauliran od strane Kabokla, a igrač crveno-belih je dodatno slobodno bacanje koje je promašio. Na drugoj strani, Kaboklo je na asistenciju Avramovića pogodio lake poene. Kaboklo je blokirao Mitrovićev šut, a Avramović pogađa za izjedačenje.

 

 

27:29 Gilespi se lepo snašao u reketu i poentirao. Kaboklo je ukrao loptu Smartu, a Smit je sjajnim prodorom pogodio. Teodosić je preko Smailagića pogodio šut za tri poena. Potom je Partizan jefitno izgubio loptu nakon nesporazuma Avramovića i Smailagića. Zvezda je organizovala dug napad koji je zaustavio Panter, međutim ni Partizan nije iskoristio napad, a Gilespi pravi faul u napadu. Avramović je fauliran od strane Nedovića i imao je šut sa penala i bio oba puta precizan.

23:24 Smailagić je pogodio na asistenciju Avramovića na startu druge deonice. Trej Tompkins pogađa dva bacanja na drugoj strani. Gedraitis je zaustavio Avramovića. Zvezda je organizovala novi napad, a Gilespi je poentirao. Potom je Anđušić pogodio težak šut za tri i zapalio Arenu.

 

 

Prva četvrtina:

18:20 Nedović je napravio prekršaj nad Anđušićem, koji je išao na liniju za slobodna bacanja i oba pogodio. Gedraitis je imao slobodna bacanja koji je imao maksimalan učinak. Anđušić promašuje trojku, kao i Smaiagić, ali na kraju crno-beli nisu uspeli da profitiraju iz ovog napada. Na drugoj strani Teo gubi loptu, a Avramović pogađa trojku. Mitrović je promašio slobodna bacanja, a potom je Aleksa pogodio lake poene.

11:18 Jago nije uspeo da proigra Davidovca, pošto je Ponjitka presekao pas. Sa druge strane Partizan je imao dug napad, a Ledej je promašio put sa strane. Zvezda je došla do lakih poena preko Gedraitisa nakon proigravanja Nedovića. Na drugoj strani, Smailagić je imao slobodna bacanja i imao maksimalan učinak. Potom je Rokas ponovo pogodio.

 

 

9:14 Ledej je pogodio za Partizan, nakon dva vezana poena Zvezde. Potom je Kaminski proigrao Ponjitku koji je pogodio šut za tri. Panter je pokušao za tri, ali nije bio precizan. Panter je napravio faul nad Mitrovićem, koji je imao slobodna bacanja i bio precizan oba puta. 

4:12 Davidovac je faulirao Ledeja, crno-beli su imali loptu sa strane, a sada je Bolomboj napravio prekršaj. Doužer je hteo proigra Ledeja na drugoj strani, ali je pas bio loš, pa Zek nije uspeo da uhvati loptu. Sa druge strane Nedovića je pogodio sjajnu trojku.

4:9 Nedović je imao dva slobodna bacanja i bio precizan. Potom je Panter pogodio na drugoj strani. Na drugoj strani na isteku napada novi poeni za Zvezdu, Jago je pogodio. Nakon dugog napada Partizana, Kaminski je šutrao za tri, ali je promašio. Zvezda je imala napad, ali nije uspela da realizuje, pošto je isteklo vreme za ofanzivu. 

2:4 Prvi napad ide preko Bolomboja, koji zida leđima, izbacuje loptu nakon udvajanja odbrane, lopta nastavlja da kruži i Lazić ulazi u prodor, te pogađa pod faulom. Precizan je na dodatnom bacanju. Partizan igra prvi napad preko Doužera, koji leđima lako rešava Jaga. Jago vidi Davidovca na prodoru i nova dva laka poena za Zvezdu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading