JOKIĆ RANIJE STIŽE U SRBIJU: Minesota nakon velike drame porazila Denver i zakazala okršaj sa Dalasom! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.05.2024

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan poraz Nagetsa.

JOKIĆ RANIJE STIŽE U SRBIJU: Minesota nakon velike drame porazila Denver i zakazala okršaj sa Dalasom! (VIDEO)

Foto: Denver Nuggets/X

Jokić

Košarkaši Denvera Minesote odmerili su snage u odlučujućoj utakmici za plasman u finale Zapadne Konferencije u Bol Areni od 2.00 časova. Vukovi su ostvarili pobedu nad Nagetsima rezultatom 98:90 u dramatičnoj završnici i plasirali se u finale gde će odmeriti snage protiv Dalasa. 

Srpski centar, Nikola Jokić imao je dabl-dabl učinak postigavši 34 poena uz 19 skokova i sedam asistencija. Najefikasniji u Denveru bio je Džamal Marej sa 35 poena i po tri skoka i astencija i Majkl Porter-Džunior koji je ubacio sedam poena uz devet skokova.

Kod Minesote najefikasniji je bio Džejden Mekdenijels sa 23 poena uz šest skokova i jednom asistencijom, slede ga Karl Entoni Tauns sa 23 poena uz 12 skokova i dve asistencije i Entoni Edvards sa 16 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Minesota je bolja ušla u susret, ali je Denver brzo imao odgovor na dobru igru gostiju, pa je preokrnuo stvari u svoju korist. Imali su Vukovi seriju od 8:0, ali su Nagetsi uspeli da da preko Jokića i Poupa zaustave nalet Minesota. Potom je tim iz Kolorada napravio seriju od 7:0 i došao do izjednačenja (12:12). 

 

Pronašao je Denver odličan ritam, a Marej je bio šuterski raspoložen i na njegovim krilima Nagetsi su na kraju prve deonice imali prednost od 24:19. 

 

Drugu deonicu je Jokić otvorio poenima sa poludistance. Gober je mučio veliku muku protiv srpskog reprezentativca koji je Francuzu pravio velike probleme. Potom je Denver došao do prve dvocifrene prednost uz seriju od 8:0 (32:19). Minesota je dugo bila bez poena, a to je prekinuo Gober sa linije slobodnih bacanja. Potom je Marej bio precizan sa linije penala, a Mekdenijels koji je bio držao Vukove u životu pogodio trojku iz kornera. 

 

 

Nije imala Minesota odogovor na odličnu igru Denvera. Nagetsi su sjajno igrali odbranu i fantastičan način zatvorili Edvardsa koji je bio neprimetan u prvom delu. Izabranici Majka Melouna su na odmor otišli sa velikih +15 (53:38).

 

Odličan početak drugog dela za Nagetse koji su krenuli furiozno i došli do prednosti od čak +20 (58:38). Jokića nije hteo šut za tri poena, a arsenal Mareja je stao. Potom je Minesota dodala gas, a Mekdenijels je igrao feonemanal meč i imao šut na visokom nivou što je bilo nekarakteristično za njega. Imali su reviju promašaja oba tima, a Vukovi su napravili seriju od 15:1 koju je prekinuo Marej šutem za tri. 

Dogodio se ogroman pad u igri Denvera, a to je Minesota iskoristila. Na kraju treće deonice Edvards je pogodio fantastičnu trojku i Vukovi su prišli na -1 (67:66).

 

Minesota je prvi put nakon prve deonice došla do vođstva kada je Gober pogodio sa linije slobonih bacanja i onda je usledio potpuni pad Denvera. Gober pogađa na iznenađenje svih odličan šut iz okreta, a potom je Gordnon promašio. Jokić je pogađao konačno trojke i to veoma važne, ali je za Nagetse bilo kasno, pošto se Minesota trgla i odigrala fantastičnu završnicu. 

U jednom trenutku Vukovi su otišli na +10 (92:82) nakon - 20 koliko su imali na početku treće četvrtine. Kontrolisali su gosti sve do kraja i odneli ogromnu pobedu.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

98:90 okić promašuje trojku, a to isto čini i Edvards na drugoj strani. Jokić je imao slobodna bacanja koja je realizovao. Edvards promašuje, a Marej promašuje trojku na drugoj strani. Porter pravi faul nad Honlijem koji je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Marej je imao solo prodor i poentirao je. Jokić dolaui do novih poena, a na drugoj strani Tauns zakucava. 

92:82 Marej pogađa težak šut. Na drugoj strani Rid uzvraća novim poenima. Ponovo dolazi Marej do poena. Rid je fauliran od strane Poupa, pa je išao na liniju za slobodna bacanja i bio precizan oba puta. Jokić ne dolazi do poena, Rid je imao blokadu. Edvards promašuje šut za tri, ali je Rid pokupio i zakucao. Potom Edvards pogađa trojku, a Minesota odlazi na +10.

83:78 Gober pogađa trojku na fanstatičan način. Gordona promašuje, a potom pravi faul nad Mekdenilijelsom koji je imao dva slobodna bacanja i pogodio, odlazi Minesota na +6. Jokić ponovo pogađa važnu trojku. Potom na drugoj strani faul nad Goberom koji je imao slobona bacanja i imao 2/2. 

77:75 Konli pogađa u zvuk sirene tri poena. Jokiću nije išla trojka, pa je ponovo promašio. Edvards nije uspeo da poentira, pa je Porter promašio trojku. Braun je faulirao Gobera i poslao ga na liniju slobodnih bacanja, a on je pogodio oba. Jokić konačno pogađa trojku. 

 

72:72 Gober je pogodio uz faul, ali nije iskoristio dodatno slobodno bacanje i Minesota dolazi do vođstva. Jokić promašuje za tri. Minesota dolazo do novih poena preko Rida. Jokić je ponovo nadmurdio Gobera i uspeo da poentira. Mekdenijels je igrao sjajno i dolazo do novog koša. Porter pogađa trojku.

Treća četvrtina:

67:66 Nakon dužeg vremena Jokić dolazi do poena, a Tauns je uzvratio polaganje. Srpski centar je ponovo došao do poena u narednom napadu. Edvards je ukrao loptu Mareju i došao do kontre i zakucao. Jokić pogađa slobodna bacanja, a Edvards pogađa trojku za -1.

 

61:59 Braun prekida veliki nalet Minesote, pogodio je u pravom trenutku Braun. Potom je Tauns došao do poena. Jokić promašuje trojku. Tauns nije bio precizan za tri, pošto je lopta izašla iz obruča. Dolaze Vukovi do lakih poena preko Edvardsa, a Minesota je prišla na -4. Voker je promašio bitnu trojku, a na drugoj strani Jokić promašuje, a potom je i Poup promašio. Tauns je imao dva slobodna bacanja i bio polovičan.

53:59 Usledila je serija promašaja sa obe strane, a onda je Mekdenijels pogodio, a Minesota pravi seriju od 12:1. Potom je Konli pogodio trojku, a Vukovi prave veliki nalet od 15:1. Marej je promašio šut za tri. Veliki pad u igri Denvera koji je u jednom trenutku imao 20 razlike prednosti. 

 

59:47 Marej odmah koš. Jokić hvata novi defanzivni skok posle promašaja, a Marej promašuje, i odmah se ispravlja torjkom. Denver dolazi do +20. Trojka Mekdenijelsa, a onda i faul nad Jokićem koji je imao slobodna bacanja i bio polovičan. Na drugoj strani Tauns je imao slobodna bacanja i oba pogodio. Gober je imao sjajnu rampu, a onda je Edvards imao kontru i poenitrao.

Druga četvrtina:

53:38 Tauns prekida seriju Denvera i pogađa trojku. Poup na drugoj strani promašuje trojku, a Tauns dolazi do novih poena. Jokić promašuje šut za tri, a onda je Minesota organizovala napad koji nije realizovan. Ni Nagetsi nisu profitirali u narednom napadu. Voker promašuje šut za tri. Jokić dolazi do novih poena uz faul, imao je dodatno slobodno bacanje koje je pogodio. Braun je imao sjajnu blokadu, a Marej pogađa za veliko vođstvo Denvera.

 

48:33 Marej pogađa slobodna bacanja. Tauns je fauliran, pa je išao na liniju za slobodna bacanja i pogodio oba. Marej je igrao sjajnu, a ovog puta je asistirao do Gordona koje zakucao. Poup je faulirao Edvarda koji je imao penale i pogodio ih. Rid je faulirao Brauna koji je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Konli promašuje šut za tri, a Jokić dolazi do novih poena.

41:29 Denver je nakon tri minuta došao do poena iz igre preko Mareja. Jokić je ostavio loptu za Poupa, a on pogodio za poludistance. Potom je Anderson promašio, a Marej pogađa trojku uz faul i izaziva erucpiju u Bol Areni, a imao je i dodatna slobodno bacanje koje je pogodio i Nagetsi idu ponovo na dvocifrenu prednost. 

 

 

34:29 Marej je imao slobodna bacanja i bio oba puta precizan. Mekdenijels je došao do trojke iz kornea, a potom je imao solo prodor koji je realizovao. Brauns je promašio šut za tri. Andreson je imao slobodna bacanja i oba realizovao, a Minseota je prišla na -5.

32:22 Nakon neuspelog napada Minesote, Braun je imao solo prodor, ali je bio fauliran i imao je slobodna bacanja i bio oba puta precizan. Vukovi su dugo bili bez poena, a onda je Gober imao slobodna bacanja, pa je prekinuo post Minesota na ovom meču. Marej nije došao do poena, a Holidej pravi faul nad Goberom. Francuz je ponovo imao slobodna bacanja i bio polovićan učinak.

30:19 Jokić je poenima otvorio drugu deonicu šutem za poludistance. Odlično su su branili domaći, Voker nije uspeo da pogodi trojku, pošto ga je Džekson blokirao. Sa druge strane, napada Nagetsa nije uspeo, pošto je Džekson napravio faul u napadu. Potom je Jokić izbio loptu iz ruke Goberu koji nije uspeo da poentira. Portet je došao do dva nova brza poena.

Prva četvrtina:

24:19 Edvards promašuje, a onda Mekdenijels pokupio loptu i pogodio. Potom je Marej iz okreta pogodio. Strpljiv je bio Tauns i došao do novih poena. Denver je došao do novih poena preko Gordona koji je imao sjajno zakucavanje. Voker promašuje trojku. Potom je Marej pogodio šut za tri.  Marej je ponovo bio precizan tri i Nagetsi dobijaju prvu deonicu.

14:15 Potom dva brza poena Denvera preko Poupa i Jokića. Sa druge strane Vukovi su imali napad preko Mekdenijelsa koji je imao šut za tri, ali nije bio precizan. Potom je Denver imao 7:0 seriju, a Marej je iskoristio asistenciju Jokića. Potrer promašuje trojku, a na drugoj strani Rid pogađa veoma bitnu trojku. Potom je Jokić došao do novih poena.

 

5:12 Konli postiže trojku. Na druoj strani promašuje Marej, a potom je promašio i zakucavanje nakon solo prodora. Mekdenijels dolazi do novih poena uz faul koji je pogodio dodatno slobodno bacanje. Jokić je promašio šut, a onda je Minesota imala napad, a Tauns je sjajnim potezima došao do poena i došli do serije od 8:0

 

5:4 Jokić je promašio za tri, a potom je i Marej promašio trojku. Minesota nije iskoristila napad pošto Mekdenijels nije bio precizan. Potom je Edvards pogodio iz teške pozicije u padu. Gordon je išao na zakucavanje, ali je Mekdenijels imao fenomenalnu blokadaru. Potom je Jokić došao do svojih prvih poena. 

 

 

3:2 Rudi Gober je napravio faul u napadu. Nagetsi su imali napad, ali ni domaćin nije uspeo do poena pored nekoloko pokušaja. Vukovi nisu uspeli da poentirao, pošto je Porter imao sjajnu blokadu Gobera, a onda je Francuz uzvratio istom merom Porteru. Marej je pogodio trojku za prve poene Denvera, a Tauns pogađa za dva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading