BOŽE BLAGOSLOVI AMERIKU, JOKIĆ JE KAZNA: I Najveći hejter se poklonio Srbinu

Autor:

Sport

15.05.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola demolirao Minesotu za 3-2 u seriji i oduševio sve.

BOŽE BLAGOSLOVI AMERIKU, JOKIĆ JE KAZNA: I Najveći hejter se poklonio Srbinu

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera savladali su Minesotu sa 112:97 i poveli u seriji 3:2 u polufinalu Zapada NBA lige. Još jednom je izdominirao Nikola Jokić jer je odigrao brutalnu partiju uz dabl-dabl učinak postigavši 40 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija.

Osim njega istakli su se Eron Gordon koji je ubacio 18 poena uz 10 skokova i i pet asistencija i Kaldvel-Poup sa 16 poena uz pet skoka i četiri asistencije. Koliko je Srbin bio dominantan najbolje svedoče reči njegovog dežurnog kritičara Kendrika Perkinsa, koji je u nekoliko reči objasio koliko je naš as dominantan u odnosu na rivale.

- Ovo je kazna šta Jokić radi ovim ljudima! Bože, blagoslovi Ameriku - napisao je Perkins na društvenoj mreži X.

 

 

Koliko je ovakav učinak značajan jasno se vidi i zbog činjenice da je Minesota povela sa 2-0 u seriji, sa dva brejka u Koloradu, a onda je pretrpela dva neuspeha na svom parketu, a sad i treći na parketu Denvera. Nagetsi su uspeli da se izdignu iz nezgodne situacije i ostvare tri uzastopne pobede. Ovaj neočekivani preokret pokazao je snagu i mentalnu izdržljivost aktuelnih šampiona NBA lige, dok je uloga Nikole Jokića u ovom trijumfu bila nezamenljiva.

Nema sumnje da je ovakva Jokićeva igra i posledica toga što je uoči petog meča serije između Denver Nagetsa i Minesota Timbervulvsa od komesara NBA lige Adama Silvera dobio pehar za najkorisnijeg igrača ligaškog dela, čuvenu MVP nagradu. Ceremonija uručenja pehara najboljem igraču na planeti protekla je brzo, bez prisustva kamera. Adam Silver je brzo čestitao Nikoli i uručio mu trofej, nakon čega su saigrači uleteli da proslave zajedno sa njim. Ovo je bio Jokićev treći MVP trofej u poslednje četiri godine, čime se pridružio ekskluzivnom klubu najboljih igrača u istoriji NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading