IZNENADNA OSTAVKA POSLE ODLIČNIH REZULTATA: Ovog proleća su po osvojenim bodovima odmah ispod lidera, ali je trener doneo neočekivanu odluku!

Autor:

Sport

09.05.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima i ovoga u našem fudbalu..

IZNENADNA OSTAVKA POSLE ODLIČNIH REZULTATA: Ovog proleća su po osvojenim bodovima odmah ispod lidera, ali je trener doneo neočekivanu odluku!

Foto: Privatna arhiva Nemanje Bulatović

Fudbalski klub Lugomir iz Rakitova takmiči se već deset godina u okviru Zone Zapad, "jako bitna" sezona se trenutno odvija, imajući u vidu da se vrši reorganizacija lige, i da se ispadanje gleda po okruzima.

Republika

Nije bila situacija sjajna nakon prvog dela prvenstva, na 14 utakmica ekipa je uspela da osvoji 15 bodova, međutim prolećni deo sezone je bio dosta uspešniji. Trenutno se Lugomir po broju osvojenih bodova od starta nastavka sezone nalazi na drugoj poziciji na tabeli, odmah iza aktuelnog lidera (6-2-1). 

U Rakitovu je jula prošle godine na mesto šefa stručnog štaba postavljen Nemanja Bulatović (32), može se reći da je ekipa tokom proleća i zvanično osigurala opstanak u ligi, međutim, pomalo neočekivano stigla je vest o ostavci mladog stručnjaka.

Kontaktirali smo Bulatovića, koji nam je na prvo pitanje povodom odluke da podnese ostavku kratko odgovorio:

- Odigrali smo odličan meč protiv Mladosti iz Jovca, oko 600 navijača je moglo da uživa u utakmici, ali sam posle iste zbog ličnih razloga odlučio da podnesem ostavku na mesto trenera.

Vratimo se na jul, došli ste u pravo vreme u klub, pripremni period je bio pred vama, kao i letnji prelazni rok.

- Kada sam stigao već su bila angažovana tri igrača, posle su na moju inicijativu stigli Stefan Mladenović (štoper), Stefan Petrović (vezni), Ilija Milićević (napadač), Miloš Mihajlović (golman), Miloš Mićić (krilo) i Željko Stojanović koji pokriva pozicije u veznom redu. Nismo odigrali na zadovoljavajućem nivou jesenji deo prvenstva, pa smo za vreme zime dodatno ojačali tim. Tu su bili neizostavni i dugogodišnji igrači kao što su Marko i Dragan Filić, Jovan i Todor Stević, Milosav Bulatović, Milan Stojanović, Bojan Jovanović i dugogodišnji kapiten, Stefan Lukić, oni su "srce" tima, ekipa se oko njih gradila.

Kako su prošle zimske pripreme, i u kojoj meri je izmenjen igrački kadar u tom periodu?

- Tada smo doveli Nikolu Jovanovića, bonusa iz Jedinstva (Paraćin), koji igra u vezi, Filipaa Radojkovića iz Borca (Bošnjana), takođe vezni, i Sinišu Uroševića, iskusnog štopera iz GFK Tabane. Tokom zime smo odradili izvanredno pripreme, što se pokazalo i na rezultatima u dosadašnjem toku prolećnog dela.

Dosadašnjih prolećnih devet mečevea su jedni od najboljih od kada se tim takmiči u Zoni Zapad?

- Tako je, ovo je najveći niz bez poraza od kad se tim takmiči u zonskom stepenu, na sedam utakmica zabeležili smo pet trijumfa i dva remija, uz to je pao rekord i po broju uzastopnih utakmica bez primljenog gola (4). Moj lično najveći trijumf je to što se u selu vratila ta stara euforija u vezi kluba, igrali smo zaista lep i atraktivan fudbal, bilo je uživanje za gledati. Strast sa terena se proširila i na tribine.

Sada je ipak Vašom odlukom došlo do prekida saradnje.

- Ovim putem želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba, svim navijačima i naravno mojim momcima koji su opravdali moje poverenje. Imali smo odlične rezultate, ali sam ipak odlučio da je vreme za rastanak. 

Da li je već bilo ponuda za novi posao?

- Do kraja sezone ću sigurno da odmaram, mislim da čak neću ni da gledam fudbal jer sam se dosta emocijalno potrošio, želim da napunim baterije za leto. Ukoliko stigne neka prava ponuda, da mogu speman da radim novi posao.

Bulatović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio mlađe kategorije OFK Lugomira, dok je u seniorskoj karijeri bio na klupi Dragocveta, Juhora (Glavinci), Budućnosti i Milive i prvog tima kluba iz Rakitova. Jedno je sigurno, trener sa njegovim iskustvom i godinama, će sigurno biti zanimljiv mnogim klubovima na leto.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading