KSS SE OGLASIO POVODOM JOKIĆEVE MVP TITULE: Da li ovo znači da će Nikola biti deo Srbije u Parizu!?

Autor:

Sport

09.05.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig za srpskog centra.

KSS SE OGLASIO POVODOM JOKIĆEVE MVP TITULE: Da li ovo znači da će Nikola biti deo Srbije u Parizu!?

Foto: Starsport

Sada i zvanično, Nikola Jokić je novi-stari MVP najjače košarkaške lige sveta. Srbin je po treći put poneo priznanje za najkorisnijeg igrača u NBA. U najužoj konkurenciji za nagradu su osim Nikole Jokića iz Denver Nagetsa bili još i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksandera iz Oklahoma siti Tandera.

Jokić je apsolutno zasluženo osvojio prestižnu nagradu. Somborac je u ligaškom delu takmičenja u najjačoj ligi sveta prosečno beležio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Podsetimo, ovu nagradu Jokić je osvajao 2021. i 2022. godine. 

Čestitke pljušte na sve strane, a oglasili su se iz Košarkaškog saveza Srbije na društvenoj mreži X i poručili da su ponosni na svog reprezentativca.

- Po treći put, najkorisniji igrač NBA lige je naš Nikola Jokić! Na taj način, reprezentativac Srbije je ispisao još jednu stranicu u istoriji našeg sporta, NBA lige i košarke na globalnom nivou. Ponosni na Nikolu! Čestitamo - ističu iz Saveza.

 

 

Jokić je osvojio MVP nagradu sa 926 glasova, od kojih je čak 79 bilo prvih mesta. Drugo mesto zauzeo je Šej Gildžes Aleksander iz Oklahoma Siti Tandera sa 640 glasova, dok je treće mesto pripalo Luki Dončiću iz Dalas Maveriksa sa 566 glasova. Jokićev trijumf na ovoj listi potvrđuje njegovu izuzetnu igru i uticaj na tim, kao i poštovanje koje uživa među kolegama i stručnjacima u NBA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading