OD DEBELOG DEČAKA DO TROSTRUKOG MVP-JA NBA LIGE: Neverovatan put Nikole Jokića!

Autor:

Sport

09.05.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oće neko na basket!?

OD DEBELOG DEČAKA DO TROSTRUKOG MVP-JA NBA LIGE: Neverovatan put Nikole Jokića!

Foto: www.profimedia.rs

Sada i zvanično, Nikola Jokić je novi-stari MVP najjače košarkaške lige sveta. Srbin je po treći put poneo priznanje za najkorisnijeg igrača u NBA. U najužoj konkurenciji za nagradu su osim Nikole Jokića iz Denver Nagetsa bili još i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahoma siti Tandera.

Jokić je apsolutno zasluženo osvojio prestižnu nagradu. Somborac je u ligaškom delu takmičenja u najjačoj ligi sveta prosečno beležio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Podsetimo, ovu nagradu Jokić je osvajao 2021. i 2022. godine. 

Međutim, ko bi rekao da je će debeli klinac kome su koka kola i pljeskavica bili stil života da dođe do ovakvog podviga. Verovatno niko, ali je on sve demantovao i zasenio Ameriku.

Jokić je svoje košarkaško umeće razvijao u juniorskim kategorijama, prvo u dresu Vojvodine, gde je briljirao u juniorskoj ligi Srbije, beležeći impresivne statistike na terenu od 25,6 poena i 11,9 skokova, uz prosečnu valorizaciju 32,9. Nakon toga, usledio je poziv Mega Vizure, gde je Jokić pokazao svoj talenat i doprineo uspesima tima.

Foto: Starsport

 

Somborac  je započeo svoju profesionalnu karijeru u dresu Mega Vizure sa samo 17 godina, gde je prvo bio rerezva,ali je igrao sa tinejdžerskim žarom. Plesao je pored svojih čuvara i vreme provodio tako što bi prosleđivao loptu od igrača do igrača. U sezoni 2013/14 dobio je poverenje Dejana Milojevića pa je sve više provodio na terenu, te takmičarske godine odigrao je 25 utakmica i beležio u proseku 11,4 poena, 6,4 skokova i 2,5 asistencije.

Takođe, mogao je Megu da dovede do titule u Kupu Radivoj Korać 2014. godine, ali se tada pošteno ispromašivao i Crvena zvezda je trijumfovala.

U sezonu 2014/15 proglašen je za nakorisnijeg igrača AdmiralBet ABA lige i to je privuklo pažnju Denver Nagetsa, koji su godinu dana ranije odbacili kao 41. pika na NBA draftu. Za tim iz Kolorada potpisao je 28. jula 2015. godine, a debitovao 28. oktobra iste godine u pobedi protiv Hjustona, a na debiju je postigao svega dva poena. 

Foto: Starsport

 

Jokić se istakao tek februara 2016. godine kada je protiv Toronta postigao 27 poena uz 14 skokova u pobedi nad Reptorsima rezultatom 112:93. Težak put je prošao Jokić do ovih razmera danas, a najzalusžniji za njegove fanstastične partije je definitivno Dejan Milojević koji je svakondevno radio sa njim kako bi mu fizičku spremu doveo do maksimuma.

Foto: www.profimedia.rs

 

Prošle sezone je predvodio Nagetse do prve titule u istoriji NBA lige i proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije protiv Majami Hitsa. Može se reći da je Nikola je prošao put od interesantnog igrača za vlasnike NBA pretplate, do zvezde u usponu, do trostrukog MVP-ja NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading