JEDNA LASTA NE ČINI PROLEĆE, ALI "KANARINCI" NAGOVEŠTAJ DAJU: Novosađani ne mare za romantiku - zaljuljala se tvrđava sa stare Karaburme!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške pripreme su iza njih, "noge u i dalje teške", ali i pored svih izgovora ekipa koja pretenduje na šampionski pehar nije smela sebi da dozvoli ovakav kiks.

JEDNA LASTA NE ČINI PROLEĆE, ALI "KANARINCI" NAGOVEŠTAJ DAJU: Novosađani ne mare za romantiku - zaljuljala se tvrđava sa stare Karaburme!

Foto: Youtube.com/Prva liga Srbije

Samo jedan pogodak je bio dovoljan ne samo za osvajanje tri boda, već i za buđenje velike nade da je "nemoguća misija", ipak ostvariva.

 

I pored činjenice da su se u prolečnoj premijeri sastale ekipe koje se nalaze na suprotnim krajevima tabele Prve lige Srbije, ekipa sa novosadske "Detelinare" RFK Novi Sad 1921 i apsolutni lider OFK Beograd, duel između "kanarinaca" i "romantičara" smatran je jednim od derbija kola, a navedeno su igrači i potvrdili na terenu.

Od prvog zvižduka sudije Mladena Jakovljevića bilo je jasno da su obe ekipe u duel ušle sa jasnim ciljem da stigu do tri važna boda, a veliku priliku u 18. minutu propušta Luka Serdar koji je nakon sjajne asistencije Msange, u povoljnoj prilici, loptu poslao pored gola golmana Balše Popovića.

Šest minuta kasnije i "romantičari" propuštaju izglednu priliku, a domaći ljubitelji fudbala poskočili su u 38. minutu kada je Mihajlo Milosavić gađao levi gornji ugao Popovićevog gola, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

I u nastavku meča viđen je ofanzivni fudbal na obe strane, a gosti su imali nešto više loptu u svom posedu. Domaćin j eu 61. minutu tražio jedanaesterac nakon igranja rukom jednog od defanzivaca OFK Beograda, ali sve što je propušteno do tog moementa, nadoknađeno je pet minuta kasnije.

Lopta je stigla do Lazara Vrekića u šesnaestercu gostiju, prevario je svog čuvara, loptu prebacio na levu nogu,a zatim je usledio precizan udarac u dalji ugao Popovićevog gola i mreža "romantičara" se zatresla.

U nastavku meča gosti su pokušali da stignu barem do izjednačenja i jendog boda, ali u navedenom nisu uspeli.

Foto: RFK Novi Sad 1921

"Kanarinci" ne mare za romantiku

 

- Prva liga Srbije, 21. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - OFK Beograd (Beograd) 1:0 (0:0)

Strelac: L. Vrekić u 66. minutu

Stadion: FK ČSK-Pivara, Čelarevo

Gledalaca: 550

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: I. Manga, M. Milosavić, M. Gvozdenović), A. Msanga, A. RAc (RFK Novi Sad 1921)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Blagojević, Derviši (Kokir), Gvozdenović, Maiga, Milosavić (Rosić), Msanga, Pašagić, Rac (Varga), Serdar (Stanisavljević), Vrekić (Mandić). Trener: Vidak Bratić

OFK Beograd (Beograd): Popović, Georgijević (Mićić), Ilić (Mojsilović), Knežević, Marković, N. Mituljikić (M. Stanković), J. Mituljikić, Nikolić (Ademi), N. Stanković, Vujadinović, Đermanović. Trener. Simo Krunić

Ovim trijumfom ekipa RFK Novog Sada 1921 je pobegla sa dna tabele i sada sa 16 bodova zauzimaju 14. poziciju na tabeli. U narednoj takmičarskoj rundi "kanarinci" gosuju u Odžacima ekipi Tekstilca.

OFK Beograd svakako ostaje lider prvoligaškog karavana. u Čelarevu su doživeli drugi ovosezonski neuspeh, a priliku za prve prolećne bodove imaće narednog vikenda kada će u prestoničkom derbiju dočekati RFK Grafičar koji je pobedom nad Inđijom Toyo Tires (1:0) najavio znatno bolja izdanja u nastavku sezone.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading