DERBI DONJEG DELA TABELE PRIPAO GOSTIMA: Tim sa Dorćola polako "klizi" ka opasnoj zoni!

Autor:

Sport

27.04.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BASK se primakao sigurnoj zoni.

DERBI DONJEG DELA TABELE PRIPAO GOSTIMA: Tim sa Dorćola polako "klizi" ka opasnoj zoni!

Foto: YouTube.com/printscreen/FSB

U okviru 25. kola Srpske lige Beograd ekipa GSP Polet Dorćola ugostila je sastav BASK TEK-a. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije i 28 osvojenih bodova, dok su gosti bili na 13. mestu, koje trenutno vodi u baraž za opstanak sa četiri boda manje u odnosu na rivala.

Republika

Biće jako komplikovana borba za opstanak u ligi do kraja sezone, pa je ovaj duel bio jako bitan za oba tima. Meč je počeo odličnom prilikom za domaćina, ali je Ivan Jovanović propustio šansu sa pet metara, da dovede svoj klub do vođstva. Ubrzo nakon toga uzvratili su gosti, ali bez promene rezultata.

Prvi pogodak viđen je u 17. minutu, nakon centaršuta Vučićevića najbolje se snašao mladi Petar Jović, čiji je volej udarac završio u mreži golmana Rakonića, 1:0 za BASK. Zaigrali su gosti dosta bolje nakon postignutog gola, i nakon et minuta mogli su do dupliranja vođstva, međutim Martin je propustio da savlada golmana rivala u situaciji 1 na 1.

Od polovine poluvremena domaći preuzimali inicijativu, stvaraju šanse do odlaska na odmor, ali bez promene rezultata. Najbolju priliku za izjednačenje imali su nakon nespretne reakcije odbrane rivala, ali lopta nije pronašla put do prazne mreže.

Republika

Foto: FSB

Očekuje se jako zanimljiva borba za opstanak

Drugi deo utakmice bio je dosta mirniji u odnosu na prvi, gosti su taktički čekali svoju šansu da reše pitanje pobednika, dok je domaćin pokušavao da dođe do izjednačenja.

Na isteku 56. minuta rezervista gostiju, Petar Piplica snažnim udarcem sa nekih 20-tak metara duplirao je prednost BASK-a. Tada su domaći pali, jednim delom i odustali od daljeg meča, dok je rival odrađivao posao.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka oba trenera su izvršila po pet izmena, ali promene na semaforu po pitanju rezultata nije bilo. Gosti su ovim trijumfom stigli na samo bod zaostatka za trenutnom sigurnom zonom, odnosno za današnjim rivalom.

GSP Polet Dorćol - BASK TEK 0:2 (0:1)

GSP Polet Dorćol: Rakonić, Tošić, Dimić (od 58' Nikolić), Tatomirov, Radulović (od 25' Bjelajac (od 77' Lakić)), Maksimović, Jovanović, Marušić, Pavlović (od 78' Mijušković), Daraboš, Hiti

BASK TEK: Jevrić, Karišić (od 53' Rakonjac), Stupar, Milisavljević (od 85' Siječo), Stamenić, Jovković, Vučićević (od 79' Samurović), Martić (od 46' Piplica), Jović (od 54' Kostić), Avramović, Gardić

U sledećem kolu BASK TEK dočekuje Brodarac, dok sastav sa Dorćola gostuje PKB-u iz Padinske Skele.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading