AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Nekadašnji reprezentativac uspešno startovao i u novoj ulozi - crveno-beli minimalcem stigli do bodova koji zlata vrede!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

" Pobedi se u zube ne gleda".

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Nekadašnji reprezentativac uspešno startovao i u novoj ulozi - crveno-beli minimalcem stigli do bodova koji zlata vrede!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba u prolećne borbe su ušli sa pete pozicije na tabeli Prve lige Srbije, ali već nakon prve takmičarske utakmice u 2024. godini načinili su značajan korak ka toliko željenom vrhu tabele.

 

U premijernom prolećnom susretu na stadionu "Dragan Džajić" gostovao je veliki rival sremskomitrovački Radnički, a nakon velike borbe crveno-beli sa Uba su preko Danila Miladinovića stigli do pogotka koji im je doneo i tri boda.

Miladinović je udarcem glavom okončao prelepu akciju svoje ekipe koju je započeo golman Mišo Dubljanić, čime se mreža Miloša Ostojića zatresla, a navedeni događaj iz 65. minuta meča bio je dovoljan za pomak na tabeli i korak bliže ostvarenju istorijskog cilja.

Nakon susreta trener Ivan Radovanović koji je na ovom melu i debitovao na klupi crveno-belih je izjavio:

- Drago mi je da smo prolećni deo sezone otvorili pobedom pored možda i ne tako dobre igre, posebno u prvom poluvremenu. Ipak, nije bilo ni za očekivati da sve savršeno funkcioniše u prvom kolu. Važna je pobeda i to je najbitnije u ovom trenutku.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Ivan Radovanović vodi crveno-bele ka istorijskom ostvarenju

 

- Prva liga Srbije, 21. kolo:

Jedinstvo (Ub) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:0 (0:0)

Strelac: D. Miladinović u 65. minutu

Stadion: "Dragan Džajić", Ub

Gledalaca: 700

Sudija: Stefan Đokić

Žuti kartoni: M. Andrić, U. Stevančević (Jedinstvo Ub); S. Mitrović, S. Stanisavljević, L. Ivić, A. Milić (Radnički Sremska Mitrovica)

Jedinstvo (Ub): Dubljanić, Andrić, Doderović, Golubović (Milanović), Zubairu (Rakić), Karikari, Miladinović (Viera), Milićević, Mitić (Radivojević), Pivaš, Stojanović (Stevančević).

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, Amuzu (Pius), Čarapić (Đukanović), Gajić (Cvetković), Isailović, Milić, Mitrović, Radojičić, Stajković (Stanisavljević), Vićentijević.

Nakon premiejrnog susreta u 2024. godini Jedinstvo sa Uba se približilo drugoj poziciji koju sada zauzima leskovačka GFK Dubočica i sada crveno-beli imaju svega dva boda manje od mesta koje direktno vodi u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Već u subotu 2. marta Ubljane očekuje još jedno veliko iskušenje, s obzirom da će gostovati u Smederevu gde će odmeriti snagu sa "oklopnicima" koji takoše imaju najviše ambicije, a i koji žele da nakon remija u Gornjem Milanovcu (0:0), stignu do prve prvenstvene "trojke" u prolećnom delu sezone.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading