VRUĆA BORBA BEZ POBEDNIKA: Metalac i Smederevo remijem otvorili prolećni deo sezone!

Autor: Milica Misailović

Sport

24.02.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnji rezultat ogleda se u podeli plena, a jedan bod je kao tajanstveni suvenir svaka ekipa ponela sa sobom kući.

VRUĆA BORBA BEZ POBEDNIKA: Metalac i Smederevo remijem otvorili prolećni deo sezone!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

U fudbalskom susretu između prvoligaša Metalca i Smedereva 1924, koji se odigrao u Gornjem Milanovcu u okviru prvog kola prolećne sezone, publika je svedočila dinamičnoj predstavi na terenu. Dva tima su prikazala izuzetnu sportsku veštinu, istovremeno deleći bodove u uzbudljivoj utakmici koja je protekla u duhu izuzetnog takmičarskog nadmetanja na zelenoj podlozi.

Republika

U uvodnim minutima utakmice, ansambl popularnih "oklopnika" je zasigurno startovao kao oklopna sila, s' odlučujućim startovima koji su odražavali njihovu želju za dominacijom. Međutim, kako je prvo poluvreme odmicalo, primetan je bio pad u njihovoj igri. Greške su postajale vidljive, pružajući protivničkom timu dragocen prostor da iskoristi nedostatke u odbrani.

Tako se već u 10. minutu dogodio kiks gostujuće ekipe koji je Mirića i Arambašića doveo tik pred mrežu ispred koje je stajao Jović i svojom blagovremenom reakcijom sprečio da ovaj "šerpaški" tandem povede već na samom početku susreta. Dok se slična situacija ponovila samo dva minuta kasnije, samo je na poziciji za šut stajao Žakula. Jović je u nekoliko situacija spasio svoj tim od veoma opasnih šuteva fudbalera Metalca. Njegova sposobnost da "pročita" protivničke udarce i reaguje izuzetnom brzinom bila je impresivna, čime je uspevao često da osujeti pokušaje domaćeg tima. 

Sa druge strane, bili su kreativni na terenu Ćorković i Lokosa - tako blizu a tako daleko od gola, dok su Petronijević, Jovanović Nikola i Dimitrijević bili neosporni ofanzivni lideri kada je sat otkucao prvih 45 minuta susreta.

Republika

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Detalj sa meča

Iako su Smederevci i dalje zadržavali određeni stepen kontrole, nije se moglo zanemariti da su davanjem prilika "na izvolte", fudbaleri Metalca počeli da ulaze u šanse. Interesantno je što je i ekipa Smedereva, iako se suočavala sa izazovima, uspevala da iskoristi prilike koje su im se ukazivale. Tako je prvo poluvreme bilo obeleženo dinamikom u kojoj su se "oklopnici" borili s vlastitim greškama, omogućavajući rivalima da ugroze njihov gol iako ni igra domaćina nije uvodila u očiglednu prednost. Utakmica je tako postala izazovna ravnoteža između snage i grešaka, obeležavajući prvu polovinu susreta sa uzbuđenjem i neizvesnošću.

U drugom poluvremenu, fudbaleri Metalca održavaju neumoljiv tempo, a Arambašić se ističe svojom izvanrednom igrom. Njihova neprekidna aktivnost stvara gužvu ispred mreže Smedereva, čineći svaki trenutak neizvesnim, jer gol konstantno "visi u vazduhu."

Međutim, stvari se preokreću u korist gostiju kada šef stručnog štaba Smedereva, Saša Mićović, vrši  prve izmene a u igru ulaze Saša Jovanović, Jevremović i Janković. Sjajne akcije, posebno stvorene od strane Jovanovića i Obradovića, obasjavaju drugo poluvreme. Iako su se istakli, čini se da je nedostajalo malo sreće kako bi loptu poslali iza leđa golmanu Premoviću koji je na ovom susretu takođe zablistao kada je njegova odbrana u pitanju. No, požrtvovanost i srčanost igrača Smedereva ogledaju se u žutim kartonima koje je ova ekipa dobila na današnjem susretu, dodatno naglašavajući njihovu borbu na terenu.

Zaključak ove utakmice je da je najrealniji rezultat bio 0:0, odnosno remi. Iako obe ekipe nisu osvojile ceo plen, ostaće s osećajem žaljenja jer su pružile izuzetno uzbudljiv i neizvestan meč. Borba na terenu bila je fascinantna, a sjajne akcije i zalaganje igrača dodatno su podigle atmosferu. Iako rezultat nije doneo pobednika, prisustvo dobrog broja publike i strastvenih navijača dodatno je doprinelo dobroj fudbalskoj atmosferi na otvaranju prolećnog dela sezone. 

Metalac (Gornji Milanovac) - Smederevo 1924 0:0

Metalac: Premović, Jovičić, Bačkulja, Mirić, Ilić (od 89' Tohebe), Abah (od 76' Aleksić), Bulatović, Savić (od 81' Milošević), Žakula, Mijailović, Arambašić

Smederevo 1924: Jović, Ćorković, Jovanović, Kostić, Petronijević (od 88' Marković), Stojković (od 59' Jevremović), Dimitrijević, Zuvić (od 59' Jovanović), Jovanović (od 88' Čižik), Obradović, Lokosa (od 53' Janković) 

U sledećem kolu u Smederevo gostuje Jedinstvo sa Uba, dok Metalac putuje u Novi Sad gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti GAT.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading