ODLIČNA UVERTIRA ZA NASTAVAK SEZONE: Tim iz Bele Crkve preko Jedinstva do finala kupa!

Autor:

Sport

24.02.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična partija izabranika Petra Živkovića!

ODLIČNA UVERTIRA ZA NASTAVAK SEZONE: Tim iz Bele Crkve preko Jedinstva do finala kupa!

Foto: FK BAK Bela Crkva

Danas je na stadionu BAK-a u Beloj Crkvi odigran polufinalni susret Kupa Područnog fudbalskog saveza Pančev, u kojem je domaći tim ugostio sastav Jedinstva iz Vlajkovca.

Republika

Domaći sastav se u okviru Vojvođanske lige Istok nalazi na poslednjem mestu na tabeli, i na proleće mu predstoji borba za opstanak u ligi. Sa druge strane, gosti iz Vlajkovca se u istom prvenstvu pozicioniraju na visoku četvrtu poziciju, sa samo tri boda zaostatka za mestom koje vodi u baraž za plasman u Srpsku ligu Vojvodine.

Ligaški duel ova dva tima igran 18. novembra u Beloj Crkvi završen je pobedom Jedinstva rezultatom 4:1. Od prvog minuta kup okršaja jasno se videlo da oba sastava žele da izbore plasman u finale, i jako oprezno su od samog starta izašli na teren.

Posed lopte je bio izjednačen gotovo tokom celog susreta, bilo je šansi na obe strane, ali je trenutak odluke viđen pred sam kraj prvog dela meča. Odličnu loptu u prostor poslao je Marić, ona je stigla do Kračunjela, koga prekršajem zaustavlja fudbaler gostiju, penal za BAK.

Republika

Foto: FK BAK Bela Crkva

Odlična partija domaćina

Siguran "sa kreča" bio je Dušan Anđelić i time je postavio rezultat prvog poluvremena na 1:0. U drugom poluvremenu gosti su pokušavali da dođu do izjednačenja, igrali su nešto ofanzivnije, dok su domaći smirivali igru, i tražili svoju šansu iz kontranapada. 

Po pet izmena izvršeno je na obe strane tokom drugog poluvremena, ali nove promene rezultata nije bilo. Bak je drugu godinu zaredom izborio plasman u finale kupa, gde je prošle sezone nakon penala savladan od Dinama iz Pančeva.

BAK (Bela Crkva) - Jedinstvo (Vlajkovac) 1:0 (1:0)

BAK: Sedljak, Bekirovski, Jožić, Marić (od 71' Kantarević), Starović (od 79' Čolak), A. Jungić (od 46' Sekulović), Anđelić, Kračunjel (od 71' Stjepanović), Miliković, Motorov, D. Jungić (od 79' Andrejić)

Jedinstvo: Donović, Tešić (od 46' Petrović), Necin, Kojić, Milićević (od 64' Jevtić), Graure, Vranić, Sekulić (od 70' Ciganović), Jankov (od 46' Mišović), Ćirka, Majstorović (od 46' Stanisavljev)

Trener domaćeg tima, Petar Živković za naš portal posle plasmana u finale poručio je:

- Odlična utakmica, borbena sa mnogo trčanja i prilika na obe strane. Po dosta teškom terenu, gde smo se mi bolje snašli i mislim da zasluženo idemo u finale. Ovo je za nas bila generalna proba pred nastavak prvenstva, ja sam lično jako zadovoljan dosadašnjim radom ekipe. Pripremni period smo odradili dobro i nadamo se uspešnom startu u prvenstvu.

Ekipa BAK-a u finalu čeka pobednika duela između Poleta (Idvor) i Borca iz Starčeva, koji je na programu sutra od 14 časova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading