"KANARINCI" UZLETELI: Nekadašnji superligaš pao u Čelarevu - klub sa Detelinare najavio neke bolje dane!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.02.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kanarinci" ponovo lete.

"KANARINCI" UZLETELI: Nekadašnji superligaš pao u Čelarevu - klub sa Detelinare najavio neke bolje dane!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Pripreme fudbalera RFK Novi Sad 1921 za verovatno i najtežih šest meseci u novijoj klupskoj istoriji, uveliko su u toku.

 

Pred popularnim "kanarincima" je grčevita borba za opstanak s obzirom da u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa poslednje pozicije Prve lige Srbije i svega 13 osvojenih bodova, što je deset "koraka" zaostatka u odnosu na gornjomilanovački Metalac koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Tokom dosadašnjih priprema RFK Novi Sad 1921 je odigrao četiri kontrolna meča. Nakon očekivanog poraza u duelu protiv TSC-a (1:4), "kanarinci" su ostvarili senzacionalni trijumf nad novobeogradskim superligašem IMT-om (1:0), ali su zatim usledila dva ostvarenja koja se ni u kom slučaju ne mogu svrstati u grupu zadovoljavajućih. Žuto-plavi su prvo poraženi od temerinskog TSK-a 1:2, da bi poslednjeg januarskog dana remizirali sa Tisom iz Adorjana u meču u kojem pogodaka nije bilo.

U petom pripremnom susretu "kanarinci" na stadionu ČSK-Pivare u Čelarevu dočekali ekipu OFK Bačke iz Bačke Palanke i zabeležili su drugi trijumf zokom zimskih priprema. Ovoga puta golovima Lazara Vrekića i Itana Dervišija slavili su rezultatom 2:0.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Odmah je pokazao kvalitet u novoj sredini - Itan Derviši

 

- Prijateljska utakmica:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - OFK Bačka (Bačka Palanka) 2:0 (1:0)

Strelci: L. Vrekić u 39. i I. Derviši u 89. minutu

Stadion: ČSK-Pivara, Čelarevo

Kada je reč o nastavku prvenstvene borbe za bodove, novosadski "kanarinci" u prolečnoj premijeri dočekuju OFK Beograd. Meč ja na programu 24. februara.

Sa druge strane ekipa OFK Bačke u borbu za opstanak u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana ulazi mečom na stadionu "Slavko Maletin Vava" protiv Tise iz Adorjana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading