NE POSTOJI NIŠTA LEPŠE OD NUGAT TORTE: Svi će vam tražiti RECEPT, preukusna je!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.04.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je jednom budete napravili, uvek ćete je praviti.

NE POSTOJI NIŠTA LEPŠE OD NUGAT TORTE: Svi će vam tražiti RECEPT, preukusna je!

Foto: Printscreen/Youtube/Jednostavno Ukusno

Nugat torta je omiljena poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Fantastičan spoj nutele, čokolade, lešnika i napolitanki čini ovu tortu nezaobilaznom na svakoj trpezi. U nastavku vam predstavljamo recept za ovu ukusnu poslasticu.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Jednostavno Ukusno

Ova torta će sve oduševiti


Sastojci:

- 300g nutele
- 200g mlevenih napolitanki
- 100g mlevenih lešnika
- 200g čokolade
- 500ml mleka
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 200g margarina
- 200ml slatke pavlake
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- Pek papir

Priprema:

1. Prvo pripremite fil tako što ćete pomešati skrob i šećer, pa sipati 300 ml mleka i promešati kako biste dobili glatku smesu bez grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada krene da ključa, dodajte smesu sa skrobom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne otopi, opet uz neprestano mešanje. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Nakon što se fil ohladi, umutite ga i dodajte umućeni margarin. Sjedinite mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku, nutelu, izblendirane lešnike i napolitanke. Sve dobro promešajte.

2. Odvojite žumanca od belanaca, pa umutite belanca, postepeno dodajte šećer, zatim žumanca, ulje, prosejano brašno i kakao. Lagano umešajte i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od iste količine sastojaka i na isti način napravite još jednu koru.

3. Kada se kore ohlade, presecite svaku na 2 dela, tako da dobijete 4 kore. Prvu koru premažite mlekom, pa filom, a zatim stavite drugu koru, premazati mlekom, pa filom. Preko ide treća kora koja se premazuje mlekom, pa filom, a onda i četvrta kora. Zatim celu tortu premažite filom.

Nakon što ste složili tortu, ostavite je da se dobro ohladi pre služenja. Ukrasite je po želji i uživajte u fantastičnom ukusu ove neodoljive nugat torte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading