SAGA JE ZAVRŠENA: Nigerijski napadač napustio Marakanu - u novom klubu će nastupati sa zemljakom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.02.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NArednog leta će biti odlučeno da li će se vratiti na najveći srpski stadion.

SAGA JE ZAVRŠENA: Nigerijski napadač napustio Marakanu - u novom klubu će nastupati sa zemljakom!

Foto: Starsport

Marakana

Pred fudbalerima užičke GFK Slobode je možda i najtežih šest meseci. Fudbalere sa stadiona "Radomir Antić" očekuje grčevita borba za opstanak s obzirom da su jesen okončali sa nezadovoljavajućoj 14. proziciji Prve lige Srbije sa skorom od svega tri pobede, osam remija i devet poraza.

 

Svi na stadionu "Radomir Antić" se nadaju da će popularne "ere" jubilej, vek postojanja uspeti da dočekaju kao prvoligaška ekipa, a da bi do toga i došlo, pojačanje su neophodna.

Nakon novog trenera Dušana Ivanovića u Užice su kao igračka pojačanja već pristigli Milan Srbijanac iz sremskomitrovačkog Radničkog, Semir Alić iz Novog Pazara iz kojeg je među Užičane stigao i Južnoafrikanac Kurt Abrahams, iskusni Vladimir Silađi, kao i doskorašnji čuvar mreže lučanske Mladosti Luka Savić.

Ovoga puta "ere" su predstavile još dvojicu novajlija, a reč je o internacionalcima iz Nigerije Šedraku Čarlsu i Viktoru Amosu.

Dvadesetogodišnji Šedrak Čarls u Užice stiže iz Crvene zvezde, ali je u pitanju fudbaler koji do sada nije odigrao ni minut u dresu aktuelnog šampiona. Na beogradsku Marakanu je stigao prethodnog leta, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u novobeogradski IMT za koji je tokom prethodnih šest meseci odigrao devet mečeva u superligaškoj konkurenciji, a na terenu je proveo ukupno 174 minuta.

- Šedrak Čarls:

Datum rođenja: 10. jul 2003. godine

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: IMT U-19 (Novi Beograd), IMT (Novi Beograd), Crvena zvezda (Beograd), GFK Sloboda (Užice)

Foto: GFK Sloboda Užice

Nigerijski dvojac stigao u Užice

 

Kada je reč o Viktoru Amosu, u pitanju je fudbaler koji je prethodnih šest meseci bio bez angažmana. On je u Srbiju stigao leta 2018. godine iz nigerijske ekipe Abuja, a prvi angažman u našoj zemlji imao je u redovima lučanske Mladosti. Nakon plavo-belog dresa kluba iz Lučana, nastupao je za kraljevačku Slogu, da bi sezonu 2022/23 proveo u redovima kruševačkog Trayala.

U pitanju je igrač koji se najbolje snalazi na poziciji desnog krila.

- Viktor Amos:

Datum rođenja: 5. mart 1999. godine

Mesto rođenja: Abuja-Nigerija

Pozicija u timu: desno krilo

Igračka karijera: Abuja (Nigerija), Mladost U-19 (Lučani), Mladost (Lučani), Sloga (Kraljevo), Trayal (Kruševac), GFK Sloboda (Užice)

Obojica fudbalera priliku za debi u crveno-crnom dresu imaće u prolećnoj premijeri kada će GFK Sloboda u možda i ključnom susretu dočekati novosadsku Mladost GAT. NAvedeni susret na programu je 24. februara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading