MNOGI GA SMATRAJU NASLEDNIKOM DUŠANA VLAHOVIĆA: Za golgetera crno-belih zainteresovan je bio i Juventus, ali je on odlučio da u ovom klubu nastavi karijeru! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.02.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ljubičasti" su samo tri nedelje pred nastavak borbe za bodove angažovali dvojicu velikih nada srpskog fudbala.

MNOGI GA SMATRAJU NASLEDNIKOM DUŠANA VLAHOVIĆA: Za golgetera crno-belih zainteresovan je bio i Juventus, ali je on odlučio da u ovom klubu nastavi karijeru! (FOTO GALERIJA)

Foto: www.profimedia.rs

Primarni cilj fudbalera RFK Grafičara tokom predstojećeg proleća biće plasman u plej-of fazu, a nakon toga svakako će pokušati barem da ponove prošlosezonsko ostvarenje i plasiraju se u baraž za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Puleni trenera Marka Neđića u odlučujuće borbe ulaze sa skorom od šest pobeda, isto toliko remija i osam poraza i u ovom momentu zaostaju tri boda za šabačkom Mačvom koja se nalazi na poziciji koja vodi i doigravanje za sam vrh tabele.

Ono što stretega "grafosa" može posebno da obraduje, jeste činjenica da će u narednom periodu na raspolaganju imati fudbalera kojeg mnogi porede sa Dušanom Vlahovićem i za kojeg je ne tako davno interesovanje pokazao i torinski Juventus.

Reč je o mladom napadaču Nikši Delibašiću.

Delibašić će za par dana (8. februara) postati punoletan. Visok je 188cm, nosio je dres mlađih selekcija nacionalnog tima na 18 utakmica (11 golova), neretko u ulozi kapitena, kao što je bio slučaj na Evropskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj. U prvom delu sezone u Omladinskoj ligi Srbije postigao je pet golova, uz dve asistencije.

Karijeru je započeo u Trepči iz Kosovske Mitrovice, odakle je prešao u Čukarički. Svojevremeno je u prvenstvu Srbije za kadete dao 25 golova u jednoj sezoni, kada je zapao za oko brojnim skautima širom Evrope.

 

Pored Delibašića pristupnicu klubu sa Senjaka potpisao je nekadašnji član kluba sa Banovog brda koji među "grafose" stiže iz slovenačke Mure. U pitanju je dvadesetogodišnji Mihajlo Spasojević.

Prošao je celu omladinsku školu kluba sa Banovog brda, kao i sve reprezentativne selekcije Srbije, a iza sebe ima i superligaškog iskustva.

Obojica fudbalera priliku za debi u dresu novog kluba imaće u prolećnoj premijeri kada će RFK Grafičar na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" dočekati Inđiju Toyo Tires. Utakmica je na programu 24. februara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading