POJAČANJE I TO KAKVO: "Ere" na afrički pogon - od njega se očekuju golovi! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.01.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimsko renoviranje igračkog kadra.

POJAČANJE I TO KAKVO: "Ere" na afrički pogon - od njega se očekuju golovi! (FOTO GALERIJA)

Foto: GFK Sloboda Užice

Ekipa GFK Slobode iz Užica prvi deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije okončala je na 14. poziciji i tokom predstojećeg proleća očekuje ih grčevita borba za opstanak.

 

Popularne "ere" su jesen okončale sa skorom od tri pobede, osam remija i devet poraza i u ovom momentu imaju šest bodova manje u odnosu na gornjomilanovački Metalac koji se nalazi na poziciji koja obezbeđuje opstanak u prvoligaškom karavanu.

Kako bi što spremnije dočekali nastavak takmičenja, rukovodstvo kluba sa stadiona "Radomir Antić" je pristupilo potpunom renoviranju igračkog, ali i stručnog kadra.

Na poziciji šefa stručnog štaba postaljen je Dušan Ivanović doskorašnji trener crnogorskog OFK Petrovca, a njemu će na klupi pomagati Filip Arsenijević.

Istovremeno, prve igračke akvizicije jesu levi bek, dvadesetpetogodišnji Milan Srbijanac koji stiže iz redova sremskomitrovačkog Radničkog, kao i talentovani devetnaestogofišnji Semir Alić koji u Užice stiže kao pozajmljeni fudbaler novopazarskog superligaša.

 

Pravu bombu zimskog prelaznog roka predstavlja još jedan član novopazarskog člana elitnog takmičarskog ranga, Kurt Abrahams.

Reč je o dvadesetsedmogodišnjem napadaču iz Južne Afrike koji je prethodne polusezone zabeležio tri nastupa u plavo-belom dresu. Nije se upisao u listu strelaca, a na terenu je proveo ukupno 56 minuta.

Abrahams je tokom karijere do dolaska u Srbiju nastupao za belgijske klubove Sent Truden, Vesterlo i KMSK.

- Kurt Abrahams:

Datum rođenja: 30. decembar 1996. godine

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Sent Truden U-21 (Belgija), Sent Truden (Belgija), Vesterlo (Belgija), KMSK (Belgija), Novi Pazar (Novi Pazar)

Sva dosadašnja pojačanja užičkog prvoligaša, priliku za debi u crveno-crnom dresu imaće u prolećnoj premijeri kada će ekipa GFK Slobode dočekati novosadsku Mladost GAT u susretu koji u mnogome može odrediti ovosezonsku sudbinu obe ekipe.

Navedeni susret planiran je za 24. februar, a prvi ovosezonski meč okončan je trijumfom Užičana minimalnim rezultatom 1:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading